Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 17 ianuarie 2014

In Romania, un scor de 3 la 1 este de egalitate :D

Nu vă speriați, nu deturnez cursul navigării către un teren de fotbal (deși am mai făcut-o, hihi), ci doresc să vă atrag atenția asupra unor locuri unde m-am simțit foarte bine și pe care ar fi nedrept să le țin doar pentru mine. Ca un făcut, se află relativ aproape unele de altele, le-am fost musafir pe final de 2013 și, după cum spuneam în titlu, nu-mi este unul mai drag decât celălalt, ci și-au adjudecat în egală măsură un loc în memoria mea. Careul de ași este format din Hotelul Cumpătu din Sinaia, Motelul Castel 2000 din Cârța, jud. SB, Pensiunea Ambra și Tarot Cafe din Brașov.

1. Hotel Cumpătu, Sinaia

La capătul străzii Gârbovei, asfaltată în cea mai mare parte din fondurile hotelului, am petrecut un week-end la invitația celor de la TurismMarket. Se ajunge ușor la complexul de 4 stele, se urmează indicatorul de la DN 1 spre Vila Luminiș/Casa Memorială George Enescu și, după ce muzeul este lăsat în stânga, se urcă încontinuu până în dreptul hotelului. Specificul locului este vânătoresc (atât în bucate, cât și în decor), dar ce m-a impresionat pe mine, pe lângă cei mai buni papanași pe care i-am mâncat până acum și camera extrem de spațioasă, a fost extraordinara panoramă asupra munților Bucegi. De la Cota 2000 la Crucea Caraiman, să tot privești și să nu te saturi! Doar și pentru imaginea de pe balcon și tot merită să revin!

mancare si vanat hotel cumpatu sinaia

camera hotel cumpatu sinaia foc de tabara hotel cumpatu sinaia foc de tabara hotel cumpatu sinaia gratar hotel cumpatu sinaia
hotel cumpatu sinaia hotel cumpatu sinaia panorama hotel cumpatu sinaia panorama hotel cumpatu sinaia
panorama hotel cumpatu sinaia panorama hotel cumpatu sinaia receptie hotel cumpatu sinaia restaurant hotel cumpatu sinaia


2. Motel Castel 2000, Cârța

Aici am ajuns întâmplător, într-o seară când de-abia părăsisem Sibiul, cu intenția de a ajunge, până la venirea zorilor, înapoi acasă, în București. Somnul însă a contribuit decisiv la decizia de a opri la intersecția lui DN 1/E 68 cu DN 7C, fix unde se cotește spre Transfăgărășan. Din exterior, nu arăta prea atractiv, în general, motelurile nu sunt destinate celor cu pretenții, și aveam setată în minte suma maximă pe care aș da-o pentru o cameră bună pentru dormit și atât - 80 ron. Camera 14, achitată cu suma dorită, s-a dovedit un deșteptător instant în momentul în care am dat cu ochii de balconul-foișor. Aș fi stat o eternitate acolo, cu o carte în mână, privind la ce nu văzusem până atunci - un mic iaz înconjurat de foișoare. Doar și pentru acel loc, care simt că m-a ales el pe mine, aș mai sta aici.

foisor camera 14 motel castel 2000 foisor camera 14 motel castel 2000 motel castel 2000 carta sibiu panorama camera 14 motel castel 2000


3. Pensiune Ambra, Brașov

Aici am ajuns din nevoie, pentru că toate celelalte variante unde mi-aș fi dorit să înnoptez nu erau disponibile în aglomeratul week-end 30 noiembrie - 1 Decembrie. Deși am plătit cât pentru 4 persoane (cred că în jur de 120 lei) și am ocupat spațiu cât pentru două, în momentul în care am văzut online camera în care urma să stau (6), mi-a părut rău că nu voi zăbovi mai mult, dar și de-abia așteptam să-i fiu oaspete. Era un duplex, la mansardă. Cred că am spus deja totul. Dacă nu, priviți:

baie camera 6 pensiunea ambra brasov dormitor camera 6 pensiunea ambra brasov living camera 6 pensiunea ambra brasov living camera 6 pensiunea ambra brasov
vedere mansarda pensiunea ambra brasov
vedere mansarda pensiunea ambra brasov

4. Tarot Cafe, Brașov

Dacă vă plac deopotrivă animalele, și anume câinii, dar și cărțile lui Mircea Eliade, mai ales "La Țigănci", aici veți găsi atmosfera care vi se va potrivi în totalitate. Cafeneaua este mică, întunecată, situată într-un gang vis-a-vis de Biserica Neagră, e departe de zumzetul turiștilor, și cu toate acestea, sau poate de aceea, este fermecătoare. Pare desprinsă din alte lumi, pe care nu le putem înțelege, dar în care te simți atât de bine încât nu te-ai mai da dus. Nu m-aș fi mirat, când într-un final am decis să mă desprind din poveste și să revin în realitate, să fi pățit ca profesorul Gavrilescu și să mă fi trezit în alt secol! Tarot Cafe este întreținută de un singur tânăr și cei doi câini ai săi, care-ți vor ține companie, indiferent că vrei sau... nu :) Dacă sunteți genul de persoană care nu suport niciun fir de păr străin pe haine, abțineți-vă să veniți aici. Însă dacă reușiți să treceți peste acest aspect și să vă împrieteniți cu necuvântătoarele, care sunt extrem de sociabile, o să fiți părtașii unei povești retro, cu parfum de cafea și mister, într-un oraș medieval. Sună bine?

tarot cafe brasov tarot cafe brasov tarot cafe brasov caine tarot cafe brasov tarot cafe brasov

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!