Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Centrul Vechi in HDR cu Sony DSC-HX300

Se pare că Bucureștiul turistic nu este asociat, din prima, cu muzeele și obiectivele istorice. Nici din a doua, ba nici din a treia, atât turiștii români, cât și străinii văd în capitala României un loc numa' bun pentru o sesiune intensivă de shopping, pentru închegarea unor afaceri, dar mai ales pentru viața de noapte. C-o fi bine, c-o fi rău, n-aș putea să mă pronunț, căci nu voi putea fi niciodată pe deplin o turistă în propriul oraș, oricât m-aș strădui. Mă bucur, însă, că este un oraș vizitat și sper să fie încă și mai și în anii ce urmează, indiferent de motivele care atrag lumea aici. Până la urmă, acesta ar putea fi brand-ul Bucureștiul - NU istorie, DA divertisment!

sursa

Până și Centrul Vechi nu mai e demult așa, vechi. S-a pus accentul pe oferte variate de petrecere a timpului liber, unde să se cheltuiască mult, ceea ce, bineînțeles, face foarte bine economiei citadine. Istoria a fost lăsată un pic (mai mult) la o parte, a fost integrată pe alocuri în cotidian, dar dacă nu ridici bine ochii deasupra teraselor sau nu te strecori în colțuri nițel mai liniștite, s-ar putea s-o ratezi cu totul și să te trezești că ai cunoscut, de fapt, Centrul Modern. Și ar fi păcat să rămâi doar cu această impresie.

În încercarea de a vă determina să ridicați ochii din meniuri, să priviți mai mult în sus, spre decorațiunile caselor și să vedeți Bucureștiul și din perspectiva istoriei, atât cât i-a mai rămas, am ieșit într-o zi de ianuarie 2014 la plimbare. Pentru mine a fost a nu știu câta oară când băteam la pas aceleași străzi, însă de data aceasta a fost diferit. Am vrut să văd arhitectura și să iau pulsul istoriei în viziune supra-realistă, sperând că prin funcția HDR, cu care era înzestrat aparatul de fotografiat, să stârnesc exact scânteia necesară revitalizării Bucureștiului vechi, istoric, turistic în esența lui.

Savurare plăcută!

biserica stavropoleos bucuresti hdr


Banca Națională
banca nationala bucuresti hdr


CEC-ul, Calea Victoriei
cec bucuresti hdr


 Grădina bisericii Stavropoleos


 Hanul cu Tei, între Lipscani și Blănari Hanul lui Manuc


Pasajul Macca-Vilacrosse, între Eugeniu Carada și Calea Victoriei

 Strada Covaci


 Strada Smârdan


 Strada Stavropoleos

Fotografiile au fost realizate cu Sony DSC-HX300 
20.4 MP, 50x zoom optic, filmare Full HD, senzor CMOS Exmor R™, ISO80-12800
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!