Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 4 decembrie 2013

Monica (PovestideCalatorie.ro): "Avem o tara frumoasa care merita a fi descoperita. Avem TOT ce poate face din tara noastra o destinatie de prim rang"

Cu Monica, cea care va răspunde astăzi întrebărilor adresate de România, am fost la Seara Sinagogilor Deschise și am explorat ținutul de la poalele Pietrei Craiului. Este o doamnă pentru care călătoritul a depășit demult statutul de un simplu hobby, care pare mereu pregătită cu poveștile în geantă și pe care ți-e mai mare dragul s-o asculți sau s-o citești. Prin urmare, mă grăbesc s-o las pe ea să vă încânte, căci eu voi continua să mă străduiesc în articolele viitoare :)

monica povestidecalatorie
Povestidecalatorie.ro reprezintă un blog independent de travel născut din pasiunea mea pentru călătorii, ce și-a propus să prezinte tradițiile şi obiceiurile fiecărui popor în parte, poveștile ce se ascund în spatele acestora, să ofere sfaturi utile şi idei de vacanță izvorâte din propria mea experiență și să prezinte pulsul evenimentelor din industria de turism.

Pasiunea a devenit atât de mare, încât am decis să mă specializez în turism, urmând cursuri de agent de turism, ghid și de manager în activitatea de turism, obținând astfel și brevetul de turism, ceea ce a dus la colaborarea în acest domeniu cu diferite companii de pe piața turistică.

Sper ca cele peste 500 de impresii și articole turistice scrise până acum pe propriul blog și pe alte site-uri și bloguri de profil în ultimii ani să ajute și alți călători în planificarea vacanțelor.

1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

Fascinantă!


2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Maramureș.


3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Locul preferat este Sinaia, deoarece mă leagă multe amintiri. Este stațiunea mea de suflet, unde am petrecut multe clipe minunate.

Nu agreez stațiunile de pe litoral în afara sezonului turistic sau în prima parte a sezonului, când multe nu sunt pregătite să își întâmpine turiștii. Chiar sunt dezolante, cu urmele verii trecute, deși vând programe în această perioadă. Am avut câteva experiențe pe care nu le-aș mai repeta. Și asta pentru că eu consider că a merge într-o vacanță nu înseamnă a schimba doar patul de acasă, ci a face și plimbări în destinația aleasă.


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?


Mașina. Îmi oferă libertatea de care am nevoie pentru a mă deplasa, posibilitatea de a opri acolo unde doresc și de a mă bucura de fiecare colțișor pe care îl zăresc în drumul meu spre o anumită destinație.


5. Mare sau munte?


Munte!


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Alba Iulia. Mi s-a părut cel mai curat oraș pe care l-am văzut. Mi-a plăcut ce au reușit să facă cu Cetatea Alba Carolina și faptul că au inițiat tot felul de evenimente care chiar aduc turiști în oraș. Cred că este unul dintre puținele orașe care se ocupă de propria promovare cu atât patos. Fără să mai pomenesc de cadrul natural în care se află... Evident, nu pot exclude și alte orașe superbe, precum Sibiu sau Târgu Mureș, pe care l-am vizitat recent.

alba iulia povestidecalatorie
sibiu povestidecalatorie

7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

Delta Dunării. Cu frumusețile ei, cu oamenii ei. În Delta Dunării se poate face cu brio ecoturism. Am putea ieși cu această destinație în fața multor locuri frumoase din Europa și din lume.


8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?

Fără doar și poate! Aș recomanda să vadă frumusețea Munților Apuseni, cu bogăția de peșteri, cum ar fi Peștera Scarisoara și a Munților Piatra Craiului cu Prăpăstiile Zărneștilor și satele Măgura și Peștera. Le-aș recomanda să ia parte la tradițiile și obiceiurile noastre, să participe la festivalurile și târgurile noastre. Cum ar fi Festivalul Cetăților Dacice.

pestera scarisoara povestidecalatorie
prapastiile zarnestilor povestidecalatorie
cascada pisoaia povestidecalatorie

Astfel, ne vor cunoaște mai bine și vor avea parte de o experiență inedită, de neuitat. Avem o țară frumoasă care merită a fi descoperită.... Avem mare, munte, păduri, lacuri, râuri, deltă, mănăstiri, biserici fortificate, cetăți și palate, tradiții și obiceiuri uimitoare. Avem MĂRȚIȘORUL. Avem TOT ce poate face din țara noastră o destinație de prim rang.

Nu avem drumuri. Și? De ce ar fi un impediment? Avem picioare! Nu există loc în Romania în care nu poți ajunge! Numai să vrei și să fie promovate suficient de bine... Specialiștii în turism ar putea face produse turistice prin care acest impediment să fie folosit în favoarea noastră.


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

Turiștilor români le-aș transmite să ia mai întâi în considerare petrecerea unei vacanțe în România. Nu ne cunoaștem țara! România este de o frumusețe răpitoare. Avem multe locuri interesante, unele uitate de vreme, altele numai de unii știute. Nu trebuie să alergăm prin muzeele celebre ale lumii să vedem un tablou pictat de un pictor vestit, avem și noi colecții de invidiat, iar peisajele noastre sunt fabuloase. Este suficient să ne rupem câteva ore și ceva bani și să pornim într-o excursie printre români...

monica povestidecalatorie

---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată, ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!