Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 3 decembrie 2013

#ClassyRomania: Vacanta la tara cu stil intr-o casuta hunedoreana

Relaxare totală... vreme agreabil de caldă în mijloc de noiembrie... fotoliu din rattan în care m-am pierdut cu plăăăcere navigând pe internet via wirelless-ul care mergea prea brici... bucătărie complet utilată unde treburile casnice deveneau brusc atractive... mobilier șic vopsit în roz și drăgălășit cu detalii imaculate... un dormitor la etaj în care m-am simțit ca o prințesă... un balcon cu vedere spre o livadă... totul într-o căsuță cochetă, la marginea Devei.

Am petrecut 4 zile ravisante în condiții de 5 margarete într-un loc stilat care mi-a redefinit concepția asupra vacanțelor la țară. Poți să te relaxezi și cu laptopul în brațe, poți să mănânci sănătos și tradițional fără să stai la gura stânei și poți fii tratat decent ca turist și în România! 

living casa gradinii conacul archia

Prima pensiune boutique din județul Hunedoara, Conacul Archia, are pe lângă camerele cu tematici diferite (Maci, Vânătoare, Levănțică, Cuib de păsărele s.a.) și o superbă căsuță formată din două duplex-uri unde conceptul de slow travel se poate aplica fără probleme. Adevărul este că odată intrată în "universul bunicii", cum repede m-a făcut s-o numesc, timpul nu s-a mai grăbit cu mine. Mă simțeam obligată să savurez totul, încet, într-o casă care ar fi făcut-o invidioasă pe bunica Scufiței Roșii. Deși aveam multe de vizitat în fiecare zi și orele cu lumină naturală erau din ce în ce mai scurte, pe finalul toamnei lui 2013, mi-am lăsat răgaz pentru micul dejun (ceea ce nu-mi stă în fire, din păcate), am stat minute bune pe balcon în răcoarea serilor de noiembrie, sau am zăcut pe fotolii, într-un timp care nu mai avea ore, minute, secunde...


masa living casa gradinii conacul archia baie casa gradinii conacul archia bucatarie casa gradinii conacul archia casa gradinii conacul archia noiembrie 2013 casa gradinii conacul archia noiembrie 2013 
dormitor casa gradinii conacul archia
dormitor casa gradinii conacul archia

4 zile am dormit în această căsuță, am mâncat, am iubit, am muncit cu reală plăcere (datorită combinației irezistibile dintr-un mediu ambiant delicat și internet de calitate) și m-am simțit bine cu adevărat. Nu am plecat prea departe de casă, dar nici foarte aproape, însă am locuit la refuz de zgomotele citadine, care rămâneau în Deva, peste deal. Casa Grădinii de la Conacul Archia este locul unde turismul românesc o să placă fiecăruia dintre voi și ar trebui să constituie un punct central într-o viitoare vacanță pe meleagurile hunedorene. Îl recomandă pe lângă amintirile mele, care sper să vă inspire, și produsele făcute în casă, cu ingredientele din grădina conacului, calitatea serviciilor cotate pe bună dreptate la 5 margarete, personalul care stă cu plăcere de vorbă cu tine și de la care afli informații interesante (ce discuție s-a încins între mine și recepționer despre Brașov nu vă mai spun :D), dar și echitația pe care pasionații pot s-o practice la doi pași de căminul lor provizoriu. 

Dacă deja căutați motive să vă rezervați niște zile de pomină, vă ofer prilejurile ideale - Crăciunul și Revelionul -, care la Archia nu au cum să fie mai neîncântătoare ca sejurul pe care eu l-am petrecut în perioada 12-16 noiembrie 2013. Când știi că te așteaptă o Seară de Crăciun emoționantă alături de copiii unui centru de plasament (prima și până acum singura unitate de cazare care s-a gândit la o astfel de surpriză!) sau o petrecere glamour însuflețită de focuri de artificii la un conac (cum sună asta!), mai că ați da iama acum la Deva, nu-i așa?

Nu vă grăbiți chiar așa de tare, să vă spun mai întâi cum ajungeți acolo. Presupunând că dispuneți de mașină, intrând în Deva dinspre Simeria, alegeți intrarea din stânga în oraș, nu cea care coboară și ajunge către centrele comerciale Kaufland & co. În curând veți vedea spre stânga indicator spre conacul Archia, pe Bulevardul 22 Decembrie fiind, și urmați-le pe toate care vor urma până în dreptul frumosului loc unde vă veți petrece sejurul. Nu uitați însă să întoarceți, din când în când privirea, căci se va deschide la un moment dat o priveliște minunată spre orașul pe care-l lăsați în spate.

panorama deva
panorama deva

Vacanță extraordinară vă doresc, dragi navigatori!

Povestea de mai sus face parte dintr-o serie dedicată vacanței cu stil petrecută în perioada 12-16 noiembrie 2013 în județul Hunedoara, susținută de agenția de incoming travel #ClassyRomania și care și-a propus să continue promovarea frumuseților județului începută cu evenimentul #EnjoyHD

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!