Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 27 noiembrie 2013

Cezar (ImperatorTravel.ro): "Nu uitati ca Romania se întinde si dincolo de hotare, pana la Nistru si Ceremuș"

Cezar, cel care are astăzi curajul de a răspunde întrebărilor adresate de însăși România, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sigur îl cunoașteți, probabil îl citiți regulat, poate chiar mai des decât navigați la bord și... vă înțeleg. Nu o să pot niciodată concura cu un povestitor înnăscut, care pe deasupra a ajuns în 90 de țări! 90! Ce ar mai fi de adăugat? Închei, deci, introducerea și îi dau cuvântul lui Cezar. Are multe să ne spună, în stilul său caracteristic:

Cezar (aka Imperator) este un tip căruia îi place să călătorească. Prima călătorie a făcut-o la 9 luni la Făgăraș, dar nu-și aduce aminte de ea… În schimb, își aduce aminte că pe la 5 – 6 ani făcea planuri de călătorie în fiecare zi când stătea și o lună la Sinaia – azi la Cota 1400, mâine la Cota 2000, poimâine la Campina, etc, etc. Apoi, a început să viziteze România, iar după Revoluție i s-a deschis întreaga lume. Până acum a călătorit în 90 de țări, și deși pare surprinzător pentru mulți, și în multe locuri din România.
Blogul l-am deschis fix acum 4 ani din trei motive – multă lume mă batea la cap și zicea că pot împărtăși multe informații și povesti de pe unde am fost. Al doilea – toată viața am lucrat în marketing și comunicare (am făcut reclame TV, promoții, spectacole, lansări de produse din Ucraina până în Albania), dar niciodată nu făcusem nimic în zona on-line și cum nu aveam nici o oportunitate în perioada aceea, am zis să învăț folosind un blog de-al meu. Al treilea motiv - jucam Travian în rețea, mă trezeam nopțile să dau atacuri la secundă și m-am gândit să fac ceva mai folositor decât să “fur” grânele și fierul vecinilor. Încet, încet, blogul a crescut, a devenit popular și, mai important, folositor pentru numeroși cititori.

Deși marea majoritate a articolelor acoperă destinații din străinatate, unul dintre cele mai frumoase proiecte a fost “Cele 7 minuni ale României”. L-am derulat în 2 valuri – unul în care am rugat cititorii să voteze cele 7 minuni făcute de mâna omului, iar un an mai târziu, să voteze cele 7 minuni naturale ale României.

cazane imperatortravel


1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

Diversitate. Suntem probabil una dintre cele țările cele mai diverse în Europa – avem și câmpie, și dealuri, și munți, avem monumente variind de la moscheile Dobrogei până la goticul orașelor sășești, o civilizație rurală unică în Europa, mă rog, aș putea scrie tone de obiective sau experiențe pe care le avem în România. Poate unele nu sunt unice, dar în mod cert, mixul dintre Tisa și Nistru ne face unici – prin diversitate.


2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Șoc și groază, nu ți-ai fi închipuit așa ceva – nu am fost niciodată în Delta Dunării. Dintotdeauna am avut oroare de țânțari, așa că de fiecare dată când m-am gândit să dau o tură prin Deltă, nu am sărit peste această barieră psihologică. Între timp, nu mai sunt așa de stresat de țânțari, sper să ajung la anu’.


3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Multe, multe… dar cred că mai degrabă zona sud-est transilvăneană, cu orașe vechi, cetăți și biserici fortificate într-un cadru natural mirific. Eu l-am denumit “Triunghiul de Aur al Transilvaniei”: Brașov – Sighișoara – Sibiu, cu tot ce este în acest triunghi.

Nu am niciun loc pe care nu-l agreez deloc; în orice loc poți găsi ceva frumos sau interesant.4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?

Aș zice trenul, dar problema este că nu poți folosi trenul să ajungi peste tot, așa că tot la automobil trebuie să recurg. Nu îmi place să conduc, așa că atunci când am un șofer la îndemână, este chiar minunat J.


5. Mare sau munte?

Clar, munte. A răspuns cineva mare?


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Mă mișc ca o pendulă între Sighișoara și Sibiu. Parcă aș zice Sibiu, pentru că deși are o zonă foarte frumoasă, centrală, are o viață a lui, este un oraș viu. În ultimul timp, Sighișoara este mai degrabă un mic Disneyland medieval, am senzația că trăiește doar pentru turism. Sibiul are și o viață extra-turistică.

sibiu imperatortravel


7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

sfinx bucegiSfinxul din Bucegi. Pentru mine reprezintă permanența. Am dubii că a avut vreun rol religios pe vremea dacilor (Sarmisegetusa, centrul regatului dac era destul de departe), dar pare acolo de neclintit.


8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?

Am făcut-o întotdeauna și, mai tot timpul, mi-am incitat prietenii să vină să viziteze România J.


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.

Doar 3? Vai, nu se poate doar 3! Greu de zis. Parcă aș zice de fetele de la Viajoa, echipa de la Lumea Mare și pe Arjocuuuuu, bate-l-ar focu !


10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

Vizitați, vizitați și iar vizitați. Duceți-vă și în străinătate, descoperiți locuri noi, culturi noi, aduceți idei noi în România, dar nu uitați că în România sunt niște locuri cu adevărat impresionante, care merită vizitate. Și nu uitați că România se întinde și dincolo de hotare, până la Nistru și Ceremuș. Și nu știu câți dintre voi ați văzut Cernăuțiul, un oraș absolut superb, sau podgoriile de la Purcari, pe hotarul Nistrului.

cetatea hotin ucraina imperatortravel

---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată, ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!