Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 13 noiembrie 2013

Ana Maria (AroundbyAnaMaria.blogspot.it): "In Romania am inceput sa vedem, sa invatam si am devenit ceea ce suntem astazi. Ea este si va fi mereu o parte din noi"

Cea care a răspuns astăzi afirmativ provocării de a răspunde întrebărilor adresate de România este Ana Maria, o fidelă navigatoare la bord pe care probabil o cunoașteți din comentariile pe care le lasă la poveștile depănate pe punte. Este, totodată, și o bloggeriță româncă plecată în Italia, care scrie atât în italiană, cât și în română, despre locurile pitorești pe care are ocazia să le vadă, un frumos exemplu de cum românii se pot promova în străinătate. Bravo! 

Nu mai trag de timp, o las pe Ana Maria să se prezinte și să vedem ce are de spus despre România, din... Italia:
Născută și crescută în Galați. Astăzi locuiesc în provincia Treviso, Italia. Am un pui de blog unde scriu din când în când despre locurile din jurul meu, Around by AnaMaria și  sunt colaborator la Trans.ferro.com. 

Ador muntele, orășelele mici medievale, locurile abandonate și fotografia. Mă descriu ca o persoană solară și cu mult simț al umorului. Acum profit de zona unde stau și încerc să aprofundez un oraș pe care l-am îndrăgit din prima clipă - Veneția-, căreia i-am dedicat o pagină de Facebook -‘’Around Venice’’.


ana maria aroundbyanamaria

1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

România aș caracteriza-o  prin cuvântul ‘’noi’’. Pentru că ea este în fiecare dintre noi: în cei care încă locuiesc acolo, dar și în cei care au plecat departe. În ea am început să vedem, să învățăm și am devenit ceea ce suntem astăzi. Putem să o criticăm, să plecăm la mii de kilometri distanță, să luăm altă cetățenie… ea este și va fi mereu o parte din noi. Nimeni și nimic nu poate schimba asta.


2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Să îți spun un secret: dacă am de ales un lucru sau un loc dintr-o mulțime, nu reușesc niciodată să mă decid. Fac ce fac și reușesc să am mereu mai mult. Același lucru se aplică și în excursiile mele: dacă vreau să ajung într-un loc, mă uit mereu ce aș mai putea vedea în jurul lui, în drum spre el și tot așa J. Dar foarte mult îmi doresc să petrec măcar o săptămână în Delta Dunării, să gust felurile de mâncare de acolo, să admir răsăritul, apusul, să fotografiez fauna. Pentru mine ar fi o experiență extraordinară. Și tot la fel de mult, mi-aș dori să văd Sibiul și împrejurimile sale. Avem așa de multe locuri care să ne merite atenția, nu știu cum aș putea alege doar unul J.


3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Locul pe care nu îl agreez la noi deloc este marea, vara.  Adică nu marea în sine, ci aglomerația. Îmi amintesc cu drag că adoram și ador și astăzi să fac o plimbare pe plajă în afara sezonului, când într-adevăr te poți bucura de ea și de liniștea ei la maxim.

Locul care îmi place cel mai mult… nu știu dacă aș putea alege doar unul. În mod general, aș putea spune că ador muntele, ador orașele medievale, satele din creierii munților; oricare dintre ele poate fi cel mai frumos loc pe care l-am văzut până acum.


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?

De obicei, folosesc trenul și transportul privat din motive logistice. Dar cred că dacă aș putea, în mod sigur aș alege și mașina personală, pentru a ajunge în anumite locuri.


5. Mare sau munte?

Munte, munte, munte J


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Sincer, nu pot spune că un oraș e mai frumos ca altul. Sunt de părere că fiecare oraș are măcar o parte frumoasă, mai mare sau mai mică. Un colț plin de istorie, parcuri minunate sau alte locuri interesante de văzut. Trebuie doar să deschidem bine ochii și să vedem frumusețea din jurul nostru. Eu ador orașele vechi, îmi place să admir arhitectura, să mă plimb prin parcuri, să vizitez muzee… și cred că fiecare oraș are măcar un astfel de loc.


7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

Crucea Caraimanului. 

panorama crucea caraiman


8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?

Da, am recomandat și o să recomand în continuare România ca destinație turistică, pentru că este un tărâm care are foarte multe de oferit. Și cunosc lume care a rămas foarte încântată de vacanța petrecută aici, de spiritul românesc, de mâncarea noastră, de folclorul nostru. De obicei, cred că suntem noi, românii, cei care nu știm să vedem tot ce văd ei.


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.

Oh… trei sunt prea puține… Citesc cu drag foarte multe și iar este greu să aleg.

Eu aș recomanda ‘’Minicălătorii în trei’’. Îmi place ideea Adrianei de a crea acest blog pentru că a avea un bebe nu trebuie să însemne sfârșitul călătoriilor, ci mai degrabă începutul a unor altfel de călătorii. Este plin de sfaturi, experiențe și locuri în care se poate ajunge cu prichindeii.

Un altul ar fi Joy-travel, unde o fată tânără și frumușică, împreună cu prietenul ei se plimbă prin țară și ne arată că se pot vizita locuri foarte frumoase și cu un buget susținut, ei fiind încă elevi, așa că sursa principală de venit sunt părinții, iar mai apoi micile economii pe care un elev le poate face.

O altă fată minunată cu un blog la fel de minunat, care deși moldoveancă de-a mea, are un blog numit ‘’Arădeanca’’, o fată foarte simpatică și cu mult simț al umorului, care iubește muntele.

Și ar mai fi și altele. Păcat că trebuie să spun doar trei L. Deși multe au fost deja recomandate.


10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

Turiștilor români le-aș recomanda înainte de a căuta frumusețea pe alte meleaguri, să o caute aici, în țara noastră, pentru că și ea are foarte multă frumusețe de oferit. Și un alt lucru pe care l-aș recomanda ar fi acela de a nu mai vorbi mereu în mod negativ despre România când sunt în afara ei. Mulți dintre cei care o fac, în mod sigur nu s-au străduit prea tare să o cunoască mai bine. Iar dacă dorim să schimbam ceva, trebuie să fim conștienți că schimbarea, în primul rând, trebuie să vină de la noi.

11. Ți-e dor mine?

Da, îmi este dor de România… Până la urmă, nicăieri nu este ca acasă, doar că din păcate nu pot ajunge destul de des, cum mi-aș dori J.

---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată,  ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!