Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 1 noiembrie 2013

#CalatorPeValeaPrahovei: Aventura te cheama la Busteni!

Valea Prahovei este una dintre cele mai cunoscute destinații românești, fie că turistul a ajuns aici până acum, fie că, din cauza depărtării, nu i-a fost oaspete. Castelul Peleș, Cascada Urlătoarea, Sfinxul și Babele sunt atracțiile-vedetă și, pe bună dreptate, ai putea crede că Prahova, cu a sa vale, nu mai are nimic de arătat. Dar norocul ei este, fiind atât de faimoasă, că atracții și noi obiective turistice pot apărea aproape peste noapte, de exemplu într-o pădure din Bușteni, unde niște oameni cu inițiativă s-au gândit să lege copacii între ei, să le monteze rapid niște platforme și să lase la baza lor niște puști de jucărie.

Uite-așa, Valea Prahovei s-a ales cu o nouă atracție, care sparge monotonia turistului plictisit de aceleași peisaje spre Bucegi (dacă se poate sătura cineva de ele!), oferă clienților de toate vârstele o modalitate de a face mișcare distrându-se în același timp sau, celor mai nebuni din fire (aici mă includeți și pe mine, vă rog!), le asigură doza de adrenalină necesară din când în când, făcându-i să "zboare" printre copaci.

Vrei și tu? Atunci te invit la o escapadă în Escapade Adventure Park Zamora - Bușteni!

traseu copaci escapade adventure park zamora busteni

Dacă ai amețit deja privind imaginea de mai sus, gândește-te cum e s-o vezi de sus în jos! Eu am descoperit într-o zi de sâmbătă splendidă de 26 octombrie 2013, la invitația specialiștilor în turism de la #TurismMarket. Aveam de ales între tir cu arcul sau cu pușca de paintball, traseu militar sau trasee de cățărare ori... tiroliană. De la experiența din Cheile Râșnoavei, am devenit fana alunecării line peste hăuri amenințătoare, când pentru câteva secunde îți încredințezi viața doar unui cablu și a carabinierelor prinse de acesta.

Spre deosebire de tiroliana de la poalele masivului Postăvaru, cea din Bușteni te poartă pe două trasee (deci, dublă distracție sau... frică la dublu :D) și responsabilitatea revenirii pe pământ, în siguranță, îți revine numai ție. Pleci de pe culmea unui deal, după ce ai primit instructajul și te rogi să-l fii reținut pe de-a-ntregul, apoi... ești pe cont propriu. Pornești în viteză, dealul te părăsește curând, treci peste o vale destul de adâncă și... și... frânează, că altfel nimerești direct într-un pom! Ai mănuși care te ajută să frânezi lejer, apoi te întinzi spre plaforma care împodobește un copac extrem de înalt și.... nu privi în jos. Scapi (pe rând!) de siguranțele de pe primul cablu și le fixezi pe următorul. Mai urmează o tură de aventură, de nevoie sau din plăcere, oricum trebuie să te miști, căci altfel nu ai cum să cobori din pom :)) Te asiguri că ai montat sistemul de siguranță ca-n penultima imagine de mai jos și... dă-teeee! Iu-hu-hu... ce fain este să zbori!

Când te apropii de ultima platformă nu uita să frânezi și, după ce simți lemnul sub picioarele, trebuie să cobori pe o scară foarte îngustă și aflată prea jos. După părerea mea, aceasta a fost partea cea mai terifiantă din aventura de pe Valea Prahovei, dar am savurat fiecare "gustare" din porția de suspans pe care nu mă așteptam s-o primesc din partea unei destinații care pentru un bucureștean aproape nu mai are niciun secret.

escapade adventure park zamora busteni
escapade aventure park busteni catarare tiroliana
hamuri escapade adventure park zamora busteni
poligon escapade adventure park zamora busteni
sistem siguranta escapade adventure park zamora busteni
tir escapade adventure park zamora busteni

Dacă nu puteți porni chiar acum spre Castelul Cantacuzino din Bușteni, în dreptul căruia găsiți indicatoare spre parcul de aventură, vă recomand să încercați senzațiile tari din fața computer-ului. Asigurați-vă, însă, înainte că aveți câteva ore libere pe care să le dedicați acestei distracții, căci poftă de adrenalină vi se va face, fără îndoială! :)  


__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!