Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 3 noiembrie 2013

Buzaul are cea mai frumoasa primarie din tara

Cine și-ar fi închipuit că o instituție care e pe buzele tuturor cu un gust mai mereu amar, poate să stârnească aprecieri sincere de fiecare dată când treci prin dreptul sediului ei? Buzoienii sigur au simțit acest paradox, de fiecare dată când au ajuns în centrul capitalei de județ și toate vorbele de ocară pe care le-au adresat primarului, în gând sau la un pahar de tărie, s-au estompat ori chiar au fost înlocuite de vorbe dulci, admirative. Apoi au părăsit Piața Daciei și au nimerit în prima groapă sau au zărit primul gunoi aruncat pe jos și o înjurătură (sau mai multe!) a și scăpat din gura localnicului. 

Un turist, însă, va avea mereu cuvinte de laudă pentru Primăria din Buzău. Cea mai frumoasă primărie din țară, după cum o numea chiar Nicolae Iorga, Palatul Comunal în denumirea sa oficială, este o splendidă construcție de care România ar trebuie să fie foarte, foarte mândră.

primaria buzau noaptea

Realizat în numai 4 ani (1899-1903), din dorința primarului de la aceea vreme (Nicu Constantinescu), și inaugurat în prezența regelui Carol I și a principelui Ferdinand, extraordinarul palat impresionează pe oricine are norocul să poposească în fața sa, fie în straiele strălucitoare ale nopții, fie când e pus în valoare de lumina naturală a soarelui. Eu l-am văzut de mai multe ori și mereu m-am minunat de frumusețea la care românii aveau norocul să privească. Acum a sosit momentul să aud și de la voi, dragii mei navigatori, aceleași wow-uri, fluierături admirative și, de ce nu, chiar aplauze. 

Savurare plăcută! :)

coloane primaria buzau noiembrie 2013
primaria buzau noaptea
primaria buzau noaptea
primaria buzau noiembrie 2013
primaria buzau noiembrie 2013
primaria buzau noiembrie 2013
primaria buzau noiembrie 2013
primaria buzau noiembrie 2013
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!