Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 11 noiembrie 2013

Bucurestiul are gust de Satya

În călătoriile noastre, foamea de peisaje, necunoscut, obiective turistice este, inevitabil, la un moment dat, înlocuită de foame... la propriu. Pentru că este capitală, Bucureștiul este, prin definiție, unul dintre cele mai vizitate orașe din România, iar dacă vă numărați printre turiști sau vreți să fiți turiști în propriul oraș, presupun că vreți să asociați vizita cu un gust specific, să spuneți "Bucureștiul are gust de...". Doar n-o să mergeți doar la McDonald's! Așadar, ce spuneți de o cină la primul restaurant vegetarian din capitală

Dacă nu v-am convins cu preparatele pe cât de aspectuoase, pe atât de delicioso-sănătoase, din meniul de primăvară-vară, mai fac o încercare, ultima (:D), care merge de minune cu un covor de frunze melancolice și cu buchete de cristale de gheață. Nu o să vă mai invit eu la 10 minute de Piața Victoriei, ci... mama mea, Gina Stănciulescu. Să vedem, mai rezistați sau deja sunați să vă rezervați o masă? :)

---

Anul trecut, un eveniment neplăcut familial avea să-mi aducă cu el... "îmbogăţirea". Am constatat că sunt mai bogată, dar nu material, ci… familial. Aveam trei verişori paterni, doi dintre ei chiar în Bucureşti! Soarta ne-a făcut cunoştinţă după mai bine de 45 ani! În cât timp, oare, se pot recupera toţi anii pierduţi? Şi se pot ei oare? Aşa că mi-am pus în gând să încerc să comprim câţiva ani, pentru ca, încetul cu încetul, să ajung la zi; asta pentru că sunt o optimistă! Dar pentru a reuşi, aveam nevoie de puţin ajutor. Atunci am apelat la unul din consilierii mei pe "probleme" de entertainment, şi anume fiica mea. Am rugat-o să-mi recomande ceva special, uşor exclusivist, care să mă surprindă cu ceva necunoscut, dar bun, ceva mai puţin obişnuit. Răspunsul a venit imediat: SATYA – un restaurant vegetarian (deci ceva mai special), cu o locaţie în ‘’lumea bună’’ a capitalei (deci uşor exclusivist).

meniu toamna iarna

Știindu-mă curioasă de a testa produse noi, Anda a optat pentru un restaurant vegetarian, deoarece nu mai fusesem în vreunul. Şi aşa am ajuns să lansez invitaţia verişoarei mele, Loredana, de a mă însoţi într-un loc mai deosebit, cu preparate culinare speciale, ieşit din tipic, la o seară între fete. Dar pentru a fi şi mai special, m-am gândit să aleg o zi atipică, pentru a fi în ton cu genul restaurantului. Ca atare... Halloween! Urma să se schimbe şi meniul restaurantului, să se actualizeze conform anotimpului: toamnă – iarnă. Curiozitatea mea nu mai avea răbdare!

31 octombrie 2013 avea să se transforme într-o seară extrem de plăcută. Magia a început chiar de la intrare; luminile vilei în care se află restaurantul te chemau încă de la poartă. Am avut o uşoară ezitare, deoarece părea totul învăluit într-o lumină de poveste, din alte timpuri, nu din prezent. În momentul în care i-am trecut pragul, imaginaţia mea bogată a luat-o razna.

restaurant satya bucuresti


M-am simţit ca o prinţesă care păşea în propriul palat. Amabilitatea personalului a întreţinut magia. Preparatele cu designul lor aparte te faceau să vrei să le încerci pe toate. Noi am încercat câteva sortimente, unul mai bun ca altul. Fiecare avea ceva aparte, nu aş putea recomanda unul în defavoarea altuia. Dar, gusturile nu se discută! Parcă aşa e vorba, nu? Au fost câteva bucate pe care știu că nu le-am apreciat pe măsura calității lor, o alegere strict subiectivă, deoarece nu agreez deloc USTUROIUL, în nicio cantitate şi în niciun preparat. Dar nu m-am supărat, Halloween-ul a ţinut să fie prezent chiar și în preparatele alese de mine! La polul opus, în opţiunile mele, este CIOCOLATA, ca atare, prăjitura din imagine mi-a satisfăcut pe deplin aşteptările. Prinţesa a fost servită! Ne-am răcorit cu câte o limonadă – prea dulce pentru gustul meu, excelentă pentru Lori a mea. Cum vă spuneam mai sus: gusturile nu se discută.

prajitura ciocolata satya


Am reuşit să stăm de vorbă în intimitate, să povestim câte-n lună şi-n stele, delectându-ne cu specialităţile casei. Cu siguranţă, Satya satisface audienţa!

Şi pentru toate acestea, un sincer ‘’mulţumesc’’ consilierului meu personal. A nimerit-o şi de data aceasta! Ce înseamnă experienţa! 

În încheiere, subscriu prezentei recomandări: dacă vreţi să surprindeţi în bine prietenii, rudele, colegii, oferiţi-le şansa de a gusta preparate vegetariene, măcar o dată, pentru a-şi forma propria opinie. Sunt sănătoase, aspectuoase şi... nu îngraşă! Deci poţi risca un desert! Delectează-te cu mâncare sănătoasă, mai puţin cunoscută papilelor românești şi s-ar putea să ai surpriza de a nu mai putea renunţa la ea. Încearcă Satya şi mai vorbim!

meniu toamna iarna

P.S.: se intenţionează ca JOIA să fie declarată la SATYA , ziua afrodisiacă!

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!