Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 9 octombrie 2013

Georgiana (BlogdeCalatorii.ro): "Vizitati Romania de la un capat la celalalt, pentru ca veti descoperi o multime de locuri inedite!"

De invitata de astăzi mă leagă multe amintiri frumoase. Alături de Georgiana și Bogdan, proaspătul ei soț, am redescoperit Sibiul, cu doar câteva zile înainte de Sărbătoarea Pascală de anul acesta, și am petrecut câteva ore deosebite cu ocazia Zilei Sinagogilor Deschise. Georgiana mi-a fost colegă de cameră, în mai, când încă o dată mi-a fost dat să revăd cu alți ochi o altă destinație cunoscută, de data aceasta - litoralul

Este o fire veselă, lângă care ți-e mai mare dragul să stai, și care, spre deosebire de majoritatea bloggerilor de turism, chiar activează în domeniu, oficial, la locul de muncă - Infoturism. Împreună cu Bogdan, formează perechea perfectă - frumoși, tineri și interesanți -, iar locul unde-și deapănă amintirile sau fac recomandări numai bune de urmat (atât din România, cât și din străinătate) este www.blogdecalatorii.ro. Acolo o găsiți pe Georgiana la tastatură și pe Bogdan cu aparatul de fotografiat la ochi. Tot ce mai trebuie voi să faceți este să vă așezați comod, să dați un click și să porniți într-o călătorie fascinantă. Partea cea mai complicată va fi să alegeți destinația, dintre atâtea posibilități atractive :)

Eu, bineînțeles, v-aș recomanda să vă îndreptați spre "bătrâna" și "obișnuita" noastră Românie, care a "chestionat-o" astăzi pe Georgiana, nu înainte de a o lăsa să se prezinte :D

Sunt Georgiana și alături de soțul meu, Bogdan, am decis să lansăm un blog în care să împărtășim cititorilor din experiențele noastre acumulate în urma călătoriilor. Așa a luat naștere blogdecalatorii.ro, în 2012, la sfârșitul lunii decembrie, prin care dorim să îi ajutăm și pe alți iubitori de călătorii, cu informații și fotografii din locurile vizitate atât din țară, cât și din afara granițelor.

georgiana blogdecalatorii1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

Unică.


2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Delta Dunării.


3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Nu pot alege un singur loc. Printre preferatele mele se numără: Sighișoara, Sibiu, Mănăstirea Prislop, Transfăgărășan, Transalpina și multe altele.

sighisoara blogdecalatorii


transfagarasan blogdecalatorii


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?

Mașina, pentru că oferă o mai bună mobilitate.


5. Mare sau munte?

Chiar dacă nu sunt un fan al traseelor montane (din nefericire, pentru soțul meu și unii prieteni), iubesc muntele datorită frumuseții sale și a peisajelor superbe pe care le oferă la fiecare pas.


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Sibiu și Sighișoara, datorită atmosferei speciale de acolo, a arhitecturii caselor săsești, obiectivelor turistice, preparatelor tradiționale etc.

sighisoara sibiu blogdecalatorii


7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

Bisericile și mănăstirile de pe întreg teritoriul țării noastre, cu poveștile lor unice. 


slimnic blogdecalatorii
8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?

Da, cu siguranță. Țara noastră este foarte frumoasă, încărcată cu obiective turistice naturale, culturale, istorice, care merită vizitate. Turiștii pot fi atrași de asemenea și de obiceiurile și tradițiile ce încă se mai păstrează în anumite zone.


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.


peisaj campie blogdecalatorii
10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

Vizitați România de la un capăt la celălalt, pentru că veți descoperi o mulțime de locuri inedite!

---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată,  ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!