Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 24 octombrie 2013

Cum sa te imbeti pe munte din cauza toamnei

Călătorie de toamnă susținută de agenția de incoming travel Classy Romania

Din punctul meu de vedere, o beție nu este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla (dar nici cel mai rău :D), de aceea am ales un titlu cu tentă negativă, doar se știe că "din cauza" se folosește doar cu sens negativ, "datorită" fiind pozitiv. Evident, după cum veți observa, beția mea din duminica de 13 octombrie 2013 a fost mai mult de bine... deși cu atâtea porții de galben, vișiniu, verde și cafeniu, riscam să mi se aplece :)

toamna postavaru

De pe vârful Tâmpa, la care am ajuns urcând pe Treptele lui Gabony, am coborât circa 15 minute, într-un mod nesimțit de leneș (deh, deja venise toamna, anotimpul eternei leneviri) până în Șaua Tâmpa, o poieniță cu o cruce de lemn în mijloc, înconjurată într-un cerc aproape perfect de o serie de bănci din lemn, care într-o zi de duminică extrem de călduroasă erau extrem de aglomerate de funduri turistice :P De aici, poți alege să-ți continui plimbarea până spre stațiunea Poiana Brașov și chiar mai departe, spre cabana Postăvaru sau vârful Cristianu Mare, ori să cobori în Brașov, fie pe Valea Cetății spre cartierul Răcădău, fie după jumătate de oră în centrul orașului transilvăneano-frumos.

Eu, împreună cu Ionuț și Andreea, o bună prietenă, nu ne săturasem cu porția de toamnă îngurgitată până acolo, așadar am mai cerut o porție și încă una și tot așa (chiar dacă nu mai puteam :D), până spre Poiana Brașov, trecând prin altă poieniță (Stechil) și prin Valea cu Apă (care chiar avea apă!). A urmat, timp de 2 ore și jumătate, o plimbare agreabilă prin masivul Postăvaru, pe traseu marcat cu bandă albastră+triunghi în aceeași culoare, care nu a prezentat dificultăți majore (bineînțeles, fiind echipat corespunzător de munte), dar care nici nu dă pe dinafară de spectaculozitate dacă îl parcurgi în oricare alt anotimp decât toamna. Este un traseu foarte apreciat de bicicliști și de motoretiști, dar și de persoane de orice vârstă (chiar orice vârstă) ori de familii ieșite la o gură de aer proaspăt. Poteca este, în general, lină, dar se mai "plictisește", din când în când, trântindu-ți în față pante nițel abrupte, dar scurte. Toamna, însă, și aceste puseuri de efort sunt mai ușor de controlat, cu atâta culoare care te înconjoară.

Vă rog, dragi navigatori, să vă așezați confortabil și să mă lăsați să vă servesc cu... toamnă. În meniu: aperitiv de scoarță maro, fel întâi - tocăniță aurie cu garnitură sângerie și topping de verde viguros, la desert - flori mov și gingașe.


floare postavaru
portret oglinda retrovizoare poiana brasov
toamna poiana brasov
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
toamna postavaru
traseu tampa postavaru poiana brasov
traseu tampa postavaru poiana brasov
traseu tampa postavaru poiana brasov
traseu tampa postavaru poiana brasov
traseu tampa postavaru poiana brasov
valea cu apa postavaru

Traseul (pe scurt):
nu luați mot-a-mot timpii de parcurgere; ei pot diferi în funcție de condițiile meteo, condiția fizică, echipament, determinare s.a.

Vârful Tâmpa - Șaua Tâmpei: 15 min
Șaua Tâmpei - Poiana Stechil*: 1 h
Poiana Stechil - bifurcație spre Valea cu Apă și Poiana Brașov: 30 min
bifurcație - Poiana Brașov (dați de asfalt, spre dreapta - direcție stație de autobuz): 1 h
__________________________________________________________________
TOTAL: 2 h 45'

*o recunoașteți după același tip de cruce ca-n Șaua Tâmpei și e zonă de grătare

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!