Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 11 septembrie 2013

Alexandra (In-Turneu.ro): "Iubiti-va tara nu va urez, ca dragoste cu sila nu se poate. Dar respectati-o!"

România o va chestiona astăzi pe Alexandra, "plecată" mereu în-turneu spre mereu aceeași destinație: lumea! Am făcut cunoștință într-unul dintre cele mai pitorești orașe ale României, iar la cât de fain este Iașul, nu se putea ca o fiică de-a sa să fie altfel decât o prezență agreabilă. Alături de Cristi, călătorește în România și alte țări europene, ajungând chiar și în Brazilia ori Peru! Deci, ai înțeles, când debarci de la bord, pleci în turneu cu ei, că merită :) Și ca să ne înscriem în ton cu vremurile, nu o să-ți vină să crezi cât de bine poate scrie un inginer de proiectare de circuite integrate digitale.  

La Gura Portiței


1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

Acasă.
Oricât m-aș strădui să-i găsesc atribute, nu-i altul mai potrivit. 


2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Delta Dunării. Ce e mâine? Joi? Atunci, Sf. Gheorghe să fie.

Aaa... sau în Parcul Național Retezat. Am chiar o poveste legată de zona aceea. La sfârșitul clasei a 7-a trebuia să merg în tabără în Retezat. Două luni de zile am plănuit plecarea, am făcut liste, mi-am imaginat cum vor fi așezate paturile în cameră. În plus, era anul eclipsei totale de soare, iar ziua trebuia să coincidă cu prima zi a excursiei. În Retezat se anunța cel mai mare procent de acoperire a soarelui. Sună perfect, nu? Doar că, înainte cu două săptămâni, s-a întâmplat o alunecare de teren care s-a lăsat cu evacuarea exact a taberei în care urma să petrecem noi cele două săptămâni. Așa că am schimbat Retezatul cu Apusenii, ceea ce n-a fost rău deloc, doar că de atunci tot nu am reușit să ajung în Retezat.


3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Locul preferat e acasă, la Iași

De când m-am mutat în București, Iași e locul în care merg o dată la două luni, câteodată mai des, dar de cele mai multe ori e un maraton între nepoți și verișori, mătuși sau bunici. Așa că de la o vizită la alta îmi place să-i observ schimbările, câteodată în bine, câteodată nu. 

În aprilie am avut ocazia să fiu turist în propriul oraș, un sentiment ciudat, dar sigur interesant.

Cât despre locul pe care nu-l agreez, nu există un loc pe care să mă fi supărat așa tare.


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?

Mașina. Îmi place mult cu trenul, dar nu-i la fel de flexibil. Iar pe distanțe mici, începem să “descoperim” și bicicleta. Un traseu pe care l-am făcut mai de curând și ne-a deschis apetitul pentru biciclete a fost pe Rarău


5. Mare sau munte?

Niciodată n-am putut alege ferm. Merg mai des la munte, e mai puțin pretențios, dar marea e specială.


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Brașovul. E o “decizie” pe care am luat-o în urmă cu peste 10 ani. Și în anii ăștia mulți, nu m-a dezamăgit niciodată. E un oraș fresh.


7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

Aeroplanul Vuia I, pentru rolul pe care l-a avut Traian Vuia în activitatea noastră de călători.


8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?

Oricând!


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.

Plăcerea de a călători – Avem gusturi similare în materie de călătorii, așa că urmăresc cu plăcere și interes ce locuri frumoase mai descoperă Liliana.

Drum liber – Florin pare să aibă tot felul de ponturi pe care nu le mai știe altcineva despre locuri din România.

Jurnal de călător – Abia aștept să replic tura lui Ionuț (Vlad) cu bicicleta în Delta Dunării.


10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

„Iubiți-vă țara” nu vă urez, că dragoste cu sila nu se poate. Dar respectați-o!

---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată,  ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!