Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 4 septembrie 2013

HoinariRomani: "De cand am descoperit aceasta frumoasa pasiune, parcă am intrat intr-un labirint. La fiecare colt dam peste cate o comoara. A calatori prin Romania e ca si cum te-ai pierde in acel labirint din care nu-ti mai doresti sa iesi"

Dacă nu sunteți de ieri, de azi, la bord, sigur îi cunoașteți deja pe Geta și Marius de la HoinariRomâni. Cu ei am cutreierat 11 ore prin Bucegi, au participat la Castle Break #1 și sunt parteneri la cel de-al doilea, la care vă invităm cu drag, Geta a fost alături de mine la primul ghidaj marca HailaBord, iar pe Marius l-am cunoscut într-o zi în care aveam mari-mari emoții. Dacă n-ați avut ocazia să faceți cunoștință în aceste ocazii, sigur le-ați citit părerile în comentariile din subsolul poveștilor. Dacă nu-i știți defel, acum o să vă împrieteniți cu siguranță :)

Geta și Marius, oare ce i-ați răspuns României? :D

hoinariromani varful omu

Pasionați  de călătorii, dornici  și curioși să (re)descoperim, în special, România. Nu concepem ideea de  a fi  român, de a locui aici, și de a nu  cunoște tot ce înseamnă  „acasă”. De când am descoperit această frumoasă pasiune, parcă am intrat într-un labirint. La fiecare colț dăm peste câte o comoară . A călători prin România e ca și cum te-ai pierde în acel labirint din care nu-ți mai dorești să ieși.

Prin  articolele de pe blogul nostru dorim să împărtășim  oamenilor  impresiile despre locurile  pe unde am hoinărit noi.


1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

Unică.


2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?


Geta: Deși este foarte greu să aleg doar o destinație din România unde nu am fost… alegem Vârful Moldoveanu, pe care sperăm să ajungem anul acesta, dacă nu sigur în 2014. Este o limită care trebuie depășită. 

Marius: Râpa Roșie.hoinariromani jepii mari
3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Oh, e foarte greu să alegem doar un singur loc, așa că o să facem un top 3 locuri care ne plac, pe zone geografice:

În primul rând, tot ce este munte. IUBIM MUNTELE, suntem îndrăgostiți iremediabil de munte sau e o "boală“ care s-a transmis în cuplu. Apoi zona Moldovei – Bucovina, cu mănăstiri, tradiții, obiceiuri. Și pe locul trei, să punem Maramureșul și Delta.

Încă nu am descoperit și sperăm să nu dăm peste un asemenea loc pe care să nu-l agreăm. Sunt locuri în România care primesc note sub 5 de la 1 la 10 dar merită o șansă și ele. Poate prin ochii noștri sunt jalnice, așa că nu le condamnăm, altcineva le poate vedea deosebite și mult mai interesante.


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?


Mașina personală. Avem mobilitate mai mare.


5. Mare sau munte?


În România, MUNTE! Clar!


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?


Geta: IAȘI. Este orașul meu de suflet, momentele petrecute în Iași sunt momente de sărbătoare. Un oraș cu o cultură aparte, încărcat de istorie, obiective turistice și culturale. 

Marius: Brașovul. Îmbină vechiul cu noul foarte bine, un oraș curat de care te îndrăgostești la fiecare vizită.


7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

Avem foarte multe simboluri, e greu să alegem unul. Cum să alegem dintre Delta Dunării, Cimitirul Vesel, bisericile și mănăstirile din Moldova, Castelul Bran, animale unice, apele minerale, cascade, moștenirea dacică – Sarmisegetusa.

Dar hai să ne oprim la un simbol cunoscut, spunem noi, DRAPELUL, întruchipând CERUL, cel mai nobil element după foc, BOGĂȚIA și EROISMUL.


8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?


DA! Avem munți spectaculoși, deltă superbă, nici mănăstirile din Moldova și Maramureș nu sunt de neglijat, orașe care păstrează atmosfera medievală, castele pline de legende.


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.

10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.


R(e)descoperiți România, este minunată. Spectaculoasă, unică și extrem de bogată. Dar o rugăminte mare cât România: "Când visul de a călători ți s-a îndeplinit, ucide numai timpul ia numai imagini, lasă doar urma pașilor tăi…"

hoinariromani la cetatea soimos


---


"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată,  ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!