Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 30 septembrie 2013

Hai la Bord sa mergem Ca pe Roate la Radio Romania Actualitati

"Bună ziua și bine v-am găsit", așa a început o oră minunată din viața mea, între 15 și 16, care s-a încheiat cu "Mai vreaaau!". Era 22 septembrie 2013 și mă aflam alături de simpaticul și profesionistul Dan Creța în studioul emisiunii radio "Ca pe roate", care încântă România în fiecare week-end, timp de 6 ore în total.

La postul cu cei mai fideli ascultători și cel spre care trag cu urechea cei mai mulți conaționali, am discutat, cu emoții, dar și cu poftă de povestit, despre pasiunea mea cea mai mare: călătoritul, unde altundeva decât în draga mea Românie. După multele reacții pozitive care m-au "cotropit" după ce am ieșit din direct, se pare că am reușit să transmit măcar un pic din dragostea mea pentru țară și să determin destui ascultători să-și facă bagajul pentru a nu pleca prea departe, ci să ia la pas, pe roți sau oricum altcumva drumul spre ei însiși, spre România, locul unde inevitabil te descoperi pe tine însuți, pe ceilalți ca tine, dar și te transformi într-un om, cred eu, mai bun.

hai la bord ca pe roate radio romania actualitatiPe scurt, am pălăvrăgit cu Dan Creța despre campania care este în plină desfășurare - "România întreabă, bloggerii răspund" -,  despre cele 3 locuri în care n-am fost până acum sau am fost prea puțin (Retezat, Delta Dunării și Banat), sau despre niște trasee tematice, pe care încă nu le-am găsit în vreo ofertă a agențiilor de turism din România, dar care sunt sigură că ar prinde foarte bine.

Am făcut față și unui șir de 10 întrebări-fulger, când am dezvăluit că prefer iarna în detrimentul verii, că mijlocul meu preferat de transport este trenul, că Tinovul Mohoș este cel mai frumos loc pe care l-am văzut în România (cea mai grea întrebare, răspuns mai mult din instinct :D), că Sibiul este cea mai frumoasă localitate din țară (și aici greu, îmi plac prea multe în aceeași măsură!) și că recomand unui străin Castelul Bran, pentru că este cel mai vizitat muzeu din România.

Nu m-am putut abține să nu dezvălui și câteva locuri relativ cunoscute în care poți face lucruri mai puțin știute, de exemplu panoramele pe care le poți avea din turnul bisericii evanghelice din Bistrița sau din turnul primăriei din Oradea, sau două restaurante mai inedite ori Tinovul Mohoș, Grădina Botanică din Jibou, parcurile dendrologice din jurul conacelor realizate de grofii maghiari, stațiunile balneare pentru (culmea!) trasee turistice, sau lacul care are forma României, despre care, recunosc, n-am avut încă timp să povestesc.

N-am ratat nici ocazia de a-i face un cadou mai special tatălui meu, fost marinar, de la care a început, de fapt, toată ideea acestui blog, la bordul căruia vă aflați.

Pe larg, mă auziți aici:hai la bord ca pe roate radio romania actualitati
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!