Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 28 august 2013

Lorena (LumeaMare.ro): "Romania = Frumoasa necunoscuta"

LumeaMare este un loc destul de cunoscut din online-ul românesc, așa încât nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare. Totuși, țin morțiș să vă invit să-l vizitați (dacă n-ați făcut-o deja), pentru că fiind un blog colectiv, sigur veți găsi ceva interesant de citit și opinii cu care să rezonați, fie că vă pasionează România, Asia sau chiar... Antarctica! Celor de la LumeaMare trebuie să le mulțumesc pentru onoarea de a include HailaBord în lista celor mai citite și iubite 22 de bloguri de călătorii din România și pentru ocazia de a vorbi despre cel mai drag proiect al meu într-un eveniment dedicat, despre care v-am povestit imediat după ce s-a consumat, cu emoțiile încă la un grad ridicat.

Din echipa LumeaMare am făcut cunoștință cu Roxana și Alexandru Farca, pe care i-am cunoscut mai bine cu ocazia infotripului organizat de J'Info Tours, atunci când am aflat de la ei (trebuie să vă spun, căci nu știu dacă v-ați gândit la asta) că toate gângâniile celebre în gastronomia chinezească sunt comercializate exclusiv pentru turiști, nu pentru localnici! Atunci mi s-a înfiripat ideea că și noi, românii, am fi putut face la fel, fiind un excelent exemplu de promovare, având elementul "șocant" în prim plan.

O știu și pe Laura, de când am fost singurele bucureștence get-beget în infotripul organizat de Icar Tours, cea de la care m-am inspirat atunci când am mers la Plaja Vadu. Astăzi este timpul s-o cunoaștem pe Lorena, cea de la care nu mă inspir doar eu, ci și alți zeci de internauți, când, la finalul fiecărei săptămâni, ne face planul de week-end. Ea va fi luată la întrebări chiar de România, nu înainte de a ne spune din interior ce înseamnă... LumeaMare.

Lorena, ai legătura!

lumeamare cazane


LumeaMare este un blog inspiraţional despre călătorii şi timp personal, care îşi propune să ofere cititorilor săi idei despre unde şi cum să călătorească sau despre cum să se bucure de timpul liber pe care îl au. Am intrat în echipa LumeaMare şi am început să scriu mai mult dintr-o joacă, fără să mă gândesc măcar o clipă că scrisul unor articole despre călătorii ar putea deveni ceva serios. Dacă tot îmi place să călătoresc, de ce să nu le povestesc şi altora pe unde am fost, ce-am văzut şi ce-am făcut? Îmi doresc să văd cât mai mult din România, e păcat să ai o ţară atât de faină şi să nu povesteşti şi altora despre ea. Nici de la ţările străine nu mă dau în lături, că-s atâtea locuri minunate de văzut în lumea asta mare. Cel mai mult îmi place să plec la explorat cu motocicleta, pentru că mersul pe două roţi îmi oferă senzaţia aceea unică de libertate şi drum întins. 

1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

Frumoasa necunoscută. În opinia mea, România e frumoasă, dar insuficient sau ineficient promovată, prin urmare este o ilustră necunoscută pentru turiștii străini care nu știu mai nimic despre noi în afară de Dracula.


2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Parcul Naţional Retezat, pentru că sunt iubitoare de munte şi natură, iar Retezatul este pe lista mea de restanţe de pe vremea când mergeam regulat la munte.


3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Greu de ales, totuşi optez pentru Apuseni, mi-a plăcut foarte mult acolo şi am numai amintiri frumoase din acel loc. În Apuseni am intrat pentru prima dată într-o peşteră (Peştera Gheţarul de la Vârtop) şi recunosc că pentru mine a fost o experienţă extraordinară despre care am scris aici.

Nu îmi place să merg pe litoralul românesc, mai ales când este sezon, din cauza aglomeraţiei şi a preţurilor nejustificat de mari.


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?

Motocicleta, pentru că mă duce chiar şi în locuri mai greu accesibile.


5. Mare sau munte?

Munte, pentru peisajul diversificat, aerul curat şi pădurile umbroase.


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Sibiul care a demonstrat că nu este mai prejos decât alte oraşe europene, dovadă fiind că a fost ales capitală culturală europeană în 2007. Îmi plac arhitectura şi străduţele sale, muzeele, evenimentele pe care le găzduieşte, oamenii zâmbitori şi degajaţi pe care îi întâlneşti acolo, toate astea îi oferă un aer cosmopolit.


7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

Coloana Infinită mi se pare un simbol reprezentativ pentru România date fiind notorietatea lui Brâncuși și simbolistica bogată a acestui monument.


8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?

Am recomandat România ca destinaţie de vacanţă şi o voi recomanda în continuare. Chiar dacă ne lipsesc încă iniţiativele de promovare eficientă a turismului, speranța mea este că situația se va îmbunătăți, iar România se va bucura de aprecierea pe care o merită.


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

În primul rând, să meargă să-și cunoască propria țară. În al doilea rând, să respecte locurile în care ajung. Spun asta pentru că mi s-a întâmplat deseori să ajung în diverse locuri din România și să fiu neplăcut surprinsă de gunoaiele aruncate peste tot sau de diversele acte de vandalism asupra naturii sau a monumentelor. Nu uitați că arătând respect oamenilor și locurilor, vă respectați pe voi înșivă. În al treilea rând, călătoriți cât de mult puteți, călătoriile îți oferă perspective noi și te îmbogățesc cu experiența locurilor în care ajungi.

---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată,  ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!