Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 iulie 2013

Otopeni, acel oras in care esti, uneori, nevoit sa stai

Otopeni este un orășel aflat în umbra unui mare oraș, acompaniat de "muzica" avioanelor și a mașinilor de pe DN 1, oraș nou și curat, făurit parcă pentru a "lua ochii" străinilor și a le demonstra că au aterizat în Europa, nu în Lumea a Treia. Chiar și fiecare hotel în Otopeni contribuie la această imagine, neavând mai puțin de 3 stele și, cel puțin teoretic, oferind toate condițiile pe care un turist se așteaptă să le primească pe continentul european.

Dragi cititori din toate colțurile țării, ciuliți bine urechile și fiți cu mare băgare de seamă, căci urmează să vă ofer câteva ponturi pe care le veți include în bagaj la următoarea călătorie spre destinații externe, cu plecare de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă!

aeroport henri coanda

Să presupunem că te pregătești "să-ți iei zborul" spre străinătate (înțeleg, uneori chiar trebuie să iei o "pauză" de la România :D), dar n-ai norocul să locuiești în București, la 15 km distanță de aeroportul Otopeni, ci în Iași, Cluj sau Brașov, de exemplu, de unde am mai întâlnit cazuri care aveau nevoie de ajutor. Urgent!

Îmi închipui că una dintre primele întrebări pe care mi le-ai adresa în această situație ar fi: "Cum ajung la aeroportul Otopeni de la Gara de Nord?", presupunând că intenționând să ieși din țară, îți vei lăsa mașina acasă și vei urca la bordul unui tren. Incredibil sau nu, răspunsul este foarte simplu și... foarte ieftin. De la stația de autobuz care-i pusă fix lângă coloane/intrarea principală în gară, iei 780 și mai cobori fix la capăt. Circulă aproximativ din jumătate în jumătate de oră și prețul unei călătorii este de 3,5 lei, net avantajos față de o tură cu taxi-ul și aglomerat nu este niciodată (linie express, oprește în puține stații), prin urmare nu vei deranja pe nimeni dacă ai, de exemplu, un bagaj care va intra la cală. 

Pentru unii, problemele s-au rezolvat aici, se urcă în avion și salută România! Pentru alții, care nici n-au rude în București și trebuie să decoleze abia a doua zi, dis-de-dimineață, problemele se vor rezolva un pic mai târziu. Când vor apela la cazare langa aeroportul Otopeni. De ce ar trebui să se preocupe de rezervări hoteluri in Otopeni? Pentru că, în România, transportul, după cum știm cu toții, nu este foarte bine pus la punct și legăturile tren-autobuz-aeroport nu se potrivesc, uneori, cu ora decolării. 780 circulă în intervalul orar 05-23 și nu te sfătuiesc să apelezi la cazare în București, pentru că vei prinde aglomerația de dimineață sau poate chiar va trebui să scoți alți bani din buzunar (pentru taxi), dacă trebuie să părășești România pe la ora 4. Sau invers. Ajungi în țară buimac de oboseală, când chiar nu mai ai puterea să te mai urci într-un mijloc de transport care să te ducă spre acel loc călduț și confortabil, unde să ai parte de acea mult așteptată porție de somn!

Ce-ți recomand în acest caz? Hotel Rin Airport, situat la doar 500 m distanță de Aeroportul Internațional Henri Coandă. 4 stele, transfer gratuit de la și spre aeroport, iar vara (când este cea mai mare probabilitate să ai nevoie de cazare) sunt prețuri speciale. Și după un zbor lung, ce poate fi mai tentant decât o evadare la... spa-ul hotelului? V-am făcut recomandarea perfectă? Hai să vă mai ispitesc puțin:
Dacă tot ați fost nevoiți să vă opriți în orașul Otopeni, nu ratați ocazia să vă plimbați puțin prin el. Nu veți descoperi obiective turistice incluse în ghiduri, istorie bogată sau peisaje care-ți taie respirația (deși nu cred că ai avea nevoie de ele înaintea unui zbor cu avionul :D), dar vei descoperi un oraș cu blocuri moderne, terase cochete, un centru îmbietor și liniștit, care iarna se tranformă în "Orașul lui Moș Crăciun", un oraș pe care l-ai putea caracteriza într-un cuvânt - drăguț.

primaria otopeni


surse foto: bucharestairports.ro/otp, otopeniro.ro

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!