Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 17 iulie 2013

Ioana Budeanu: "Ador Constanta si plajele boeme, iubesc Brasovul, m-am reindragostit de Predeal, mi-a placut la nebunie Timisoara, m-am nascut in Iasi si traiesc in Bucuresti"

Pe Ioana Budeanu o știți deja. A urcat la bord mult înainte de începutul lui 2013, când și-a făcut simțită prezența printr-un guest-post, și n-a mai părăsit puntea unde se deapănă cele mai frumoase povești despre România. A călătorit mult înainte de acea luare de cuvânt și nu se oprește nici astăzi. Scrie despre călătorii, fără să se jeneze să împărtășească trăirile sincere pe care le-a avut în fiecare loc unde a pus piciorul și unde și-a lăsat o bucățică din suflet. Fiecare loc a ajutat-o să se descopere pe sine, iar prin ochii și penița sa iscusită, reușim și noi să ne identificăm cu fiecare colțișor de lume, mai îndepărtat sau mai aproape de casă... Ioana nu se oprește doar la descrierea destinațiilor însuflețite de cuvinte alese, subiectivism inerent și imagini spectaculoase, ci ne face și poftă de mâncare, ne amintește să fim oameni sau ne determină să nu uităm să fim feminine

Astăzi este rândul ei să fie luată la întrebări chiar de România: 


1. Caracterizează-mă într-un singur cuvânt, maxim două.

Acasă.

2. Dacă mâine ai putea pleca oriunde în teritoriul meu, care ar fi destinația unde n-ai fost niciodată, dar ți-ai dori să ajungi?

Cheile Nerei.

3. Care este locul tău preferat din "casa" mea, indiferent că este restaurant/ hotel/ munte/ mare/ obiectiv turistic? Care este locul pe care nu-l agreezi deloc?

Grea întrebare… Îmi plac foarte multe locuri din România. Ador Constanța și plajele boeme, iubesc Brașovul, m-am reîndrăgostit de Predeal, mi-a plăcut la nebunie Timișoara, m-am născut în Iași și trăiesc în București. Fără îndoială, locul meu preferat din România rămâne Bucureștiul. În București, cel mai mult, îmi plac: zona din jurul Parcului Carol, dar și cartierul armenesc, Cotrocenii, cartierul evreiesc, Herăstrăul, Cișmigiul, bisericile, Centrul Vechi.

bucuresti hanul lui manuc tribunal carol biserica dintr-o zi


Nu cred că există un loc pe care să nu-l agreez deloc. Oriunde și în orice poți găsi frumusețe. 


4. Care este mijlocul preferat de transport prin ograda mea?

Trenul.


5. Mare sau munte?

Și mare, și munte. Și sate, câmpii, dealuri, orașe, păduri, lacuri…  Anul acesta, de exemplu, am fost la mare (Mamaia) și la munte (Predeal). Am descoperit locații și servicii care ne pot reprezenta în afară cu mândrie: Hotel Vega din Mamaia și Hotel Dragului din Predeal. Sunt exemple de “Așa DA!” 

plaja mamaia peisaj predeal


6. Care este “CEL MAI FRUMOS ORAS” al meu, după părerea ta și de ce?

Așa cum spuneam și mai înainte, orașul cel mai frumos din România, pentru mine, este Bucureștiul. Pentru că este încărcat de istorie, pentru că se transformă de la o zi la alta, pentru că și-a pus amprenta pe sufletul meu, pentru că aici nu te plictisești niciodată, pentru că mereu descopăr câte ceva nou și neașteptat, pentru că aici sunt prietenii mei și toată viața mea. Și pentru că aici toate visele mele au prins aripi…


7. Dacă ar fi să alegi un singur simbol care să mă reprezinte, ce ai alege?

Coloana Infinită. Pentru că sper să ne îndreptăm mereu spre cer – cât mai sus, spre cât mai bine. 


8. M-ai recomanda turiștilor străini ca destinație de vacanță?

Întotdeauna o fac. Inclusiv pe blogurile din afară, dar și celor pe care am ocazia să-i cunosc în călătoriile mele. 


9. Recomandă 3 bloguri de turism, care includ și turismul pe meleaguri mioritice, în afară de hailabord.ro.

Cred că majoritatea bloggerilor de travel scriu și despre România, nu? Îmi plac la nebunie fetele de la Viajoa, fetele de la TravelGirls și turistu.ro


10. Transmite un mesaj turiștilor români care mă vizitează.

Vizitați-vă țara! Fiți turiști în propriul oraș! Iubiți-vă țara! Purtați-o cu voi, cu mândrie, peste hotare. Dincolo de toate aspectele mai puțin plăcute, toți străinii apreciază enorm patriotismul, loialitatea și mândria de a fi ceea ce ești. 

---

"România întreabă, bloggerii răspund" este o inițiativă marca HailaBord, prin care încerc să promovez, încă o dată,  ideea de a călători prin România și frumusețea unei asemenea excursii, totodată prezentându-vă câțiva dintre bloggerii de turism, oameni minunați de la care mă inspir de multe ori și pe care îi citesc mereu cu drag. Timp de câteva luni, în fiecare zi de miercuri, un alt blogger va răspunde acelorași 10 întrebări adresate de cine altcineva, dacă nu chiar de... România? Sunt sigură că dacă ar avea ocazia, ar pune chiar și mai multe întrebări, ca să afle ce face bine și unde/cum ar trebui să se schimbe.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!