Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 4 iunie 2013

Cum arata hotelul lui Nea Marin dupa 34 de ani?

Trebuie să recunosc că am văzut filmul "Nea Mărin Miliardar" îndeajuns de mult încât să-l știu pe de rost. Îți dai seama cât de încântată am fost când am aflat că în infotripul #litoralulmeu voi ajunge la hotelul unde s-a filmat cea mai mare parte din pelicula preferată! Urma să pășeșc pe urmele lui Amza Pellea, să văd piscina în care acesta (sau, mă rog, un cascador) a sărit și în jurul căreia s-a învârtit bezmetic într-o mașină alături de Stela Popescu, să colind pe holurile din care au căzut până la spălătorie Sebastian Papaiani și Puiu Călinescu ori să intru la aceeași recepție unde se strânseseră zeci de jurnaliști ca să-l surprindă pe miliardarul Mister Juvett.

Spre deosebire de alte locuri din România foarte frecventate în era comunismului, dar lăsate în paragină în zilele noastre, Vega strălucește puternic, ca o nestemată de la malul mării. Dacă nu i-aș fi știut istoria frumoasă din spate, n-aș fi zis că hotelul datează de acum zeci de ani! Este o "bătrânică" mai tânără ca niciodată, modernă și "cool", un etalon al rafinamentului, pe care putem să-l scoatem la înaintare în fața oricărui hotel occidental. 

Haide și tu la Vega!

hotel vega vedere de la piscina

Ca și în 1979, Vega nu este un hotel la care ar veni Nea Mărin, ci mai degrabă miliardarul. Este un exemplu de turism de lux, destinat celor care-și permit extravaganțe financiare sau pur și simplu apreciază un serviciu de înaltă calitate și vor, măcar din când în când, să fie tratați cu adevărat bine chiar în România. 

hotel vega vedere de la plaja


Doritorii pot veni la Vega cu elicopterul, de la București până la Mamaia călătoria nedurând mai mult de o oră, iar odată ajunși aici, pot pleca pe mare cu velierul Adornate (despe care voi povesti într-un articol dedicat). Sau se pot relaxa la piscina exterioară, la Tulip Spa, la CinemaBar sau VioletLounge sau, de ce nu, pe plaja privată ori în oaza răsărită ca prin minune la doi pași de hotel. Mic dejunul, neapărat, trebuie servit pe marginea piscinei, la restaurantul Akolade, unde pe lângă preparatele "clasice" de început de zi, clienții pot savura și clătite (o plăcută surpriză pentru amatorii de dulciuri, ca și mine :D).

cinema bar hotel vega mamaia


oasis vega mamaia


piscina hotel vega


plaja hotel vega mamaia


ritualuri-spa-la-tulip-mamaia


sezlonguri hotel vega


Recepția hotelului nu mai seamănă deloc cu imaginea pe care o știi din filmul lui Sergiu Nicolaescu, acum privirile îți sunt atrase instant de o cascadă sau, dacă ai același noroc ca și mine, să prinzi o nuntă, de un iscusit pianist care te transpune automat, prin jocul notelor muzicale, într-o lume high-class.

cascada interioara hotel vega


lobby hotel vega mamaia


Mașina de epocă din fața hotelului sau holul atât de familiar (deși îi lipsesc acum fantele care dădeau spre spălătorie) mi-au reamintit de filmul care a atras după sine faima acestui hotel. 

hol hotel vega mamaia


masina epoca hotel vega mamaia


Dar spre bucuria oricui, acele vremuri sunt doar o amintire aici. Hotelul de 5 stele din Mamaia are propria sa personalitate și noii generații căreia probabil nu-i pasă de filmul de comedie care pe mine m-a făcut să văd cu alți ochi hotelul, ei bine, acestei noi generații nu-i va spune nimic hotelul despre un anumit Nea Mărin care a fost pe aici, acum prea mult timp. Noua generație va vedea exact ce trebuie să vadă: istoria e interesantă, dar în zilele noastre nu ea este cea care vinde. Fără o servire de excepție a unor servicii de înaltă clasă, fără un amplasament ideal la doi pași de plajă într-o stațiune cochetă, fără un ambient și un confort sporit, la Vega n-ar fi ajuns și câțiva străini, care după zâmbetele de pe chipuri păreau foarte încântați de Vega și, implicit, de litoralul românesc, chiar și în luna mai.

Încântată am fost și eu, prin urmare nu mă pot abține să nu mă laud și să vă arăt unde m-am lăfăit două nopți, în compania luxului, a mării, a Georgianei - colega de cameră -, și strict personal, în compania fantomei lui Amza Pellea.

camera dubla hotel vega


panorama de la hotel vega mamaia


De curiozitate, prețurile de recepție, la 24 mai 2013, erau cuprinse între 155€ pentru o cameră dublă standard și 1072€ pentru un sky senior suite.


surse foto: 1, 5, 8


UPDATE 06/06/2013: În filmul "Nea Mărin Miliardar", cadrele exterioare au fost trase la Vega, dar cele interioare au fost filmate la Hotelul Intercontinental din București. Prin urmare, anumite pasaje de mai sus s-ar putea să nu mai fie valabile. Mulțumesc pentru informație echipei de social media de la Hotel Vega, echipă care anunță multe lucruri interesante pe această pagina de Facebook.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!