Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 30 iunie 2013

Cu vaporasul pe lacul Herastrau

Unul dintre avantajele de a locui în București sau chiar de a-i fi oaspete este posibilitatea de a te sui la bord pe diverse ambarcațiuni ce gâdilă luciul apei din majoritatea parcurilor bucureștene. Din toți "plămânii" verzi ai Capitalei sunt doar câteva părculețe mici, de cartier, care nu au lacuri, dar și acelea nu au scăpat de bucuria revitalizantă a apei, prin fântâni, ochiuri de apă, mici iazuri sau diferite amenajări pe lângă care trecând, auzi liniștitorul cântec al apei. 

Că e hidrobicicletă, barcă sau vaporaș nu contează pentru o fiică de marinar, după cum mă știți. Apă să fie, curată dacă se poate, o companie plăcută neapărat și gata distracția de week-end!

vaporas herastrau iunie 2013

Având în vedere că o tură cu vaporașul nu poți face decât pe lacul Herăstrău și profitând de ocazia de a-i arăta nepoatei mele din Timișoara o latură frumoasă a Bucureștiului, ne-am îmbarcat alături de Ionuț, sâmbătă, 29 iunie 2013. Soarele frigea apa de mi-era teamă că o să se evapore toată și o să rămânem prinși în mijlocul lacului secat, bucureștenii erau cu mic, cu mare, dornici de o plimbare relaxantă. Alții s-au dat din calea noastră căci aleseseră bărcile și hidrobicicletele, dar toată lumea se simțea bine. Atâtea zâmbete pe metru pătrat n-am mai văzut demult și mă bucuram așa de tare că nu mai suntem un popor atât de încruntat! 

Ca detalii musai de știut înainte să vă urcați la bordul unui vaporaș, vă pot spune că el circulă doar în week-end, că nu se balansează deloc și rău nu o să vă fie (garantez!), capacitatea este de maxim 80 de persoane (deci să nu vă supărați dacă, cumva, o să fiți nevoiți să așteptați următoarea cursă), iar costul unei călătorii de circa 20 de minute este de 5 lei/adult și 2 lei/elevi-studenți. Pe vaporaș poți sta fie sus, fie jos (dacă vei rezista și nu te vei ridica de pe scaun să privești în toate părțile), dar nu are importanță, căci priveliștea este identică și la fel de interesantă peste tot. 

Terasele de fițe sclipesc oglindindu-se în lacul prea "umil", Casa Presei Libere, fosta Casa Scânteii, răsare dintre copaci țipând știri "șocante" de la Adevărul, Click și Jurnalul Național, cea mai înaltă clădire din România (Sky Tower) pare așa de mică atunci când își întinde umbra pe suprafața lacului lucios, iar un alt vaporaș, pe nume Dâmbovița, te salută vesel. Câtă căldură, veselie, voie bună și peisaje relaxante! 

Vă recomand, cu mare drag, o astfel de ieșire de week-end. Fie că sunteți bucureșteni sau doar în trecere, cu atât mai mult dacă sunteți în trecere, făceți-o în stil mare, așa cum sunteți obișnuiți de aici, cum altfel decât la bord! :)

casa presei libere vedere lac herastrau
casa presei libere vedere lac herastrau 
lacul herastrau iunie 2013
panorama vaporas herastrau 
panorama vaporas herastrau
sky tower vedere herastrau 
terasa herastrau vedere vaporas
vaporas herastrau bucuresti 
vaporas herastrau iunie 2013
vaporas herastrau iunie 2013
vaporas herastrau iunie 2013
vaporas herastrau iunie 2013
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!