Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 13 iunie 2013

Plimbare in retrospectiva prin Parcul Botanic, Timisoara

Capitala Banatului n-are propriu-zis o grădină botanică, cu taxă de vizitare sau sere unde să se adăpostească plantele cele mai ciudate, iar dacă n-ai vedea, din loc în loc, câte o plăcuță cu numele plantelor pe lângă care treci, ai putea crede că te plimbi printr-un simplu parc. De fapt, la 5 minute de Piața Unirii și în spatele Spitalului Municipal de Urgență, pe o suprafață relativ mică (9,8 ha), poți întâlni până la 1.650 de specii de plante, apărute recent în acest colț de lume, între 1986 și 1990.

Pentru călătorii care au mai gustat din farmecul unor grădini botanice, parcul bănățean s-ar putea să nu-i surprindă, să nu-i fascineze peste poate. Dar iubitorii de natură n-au nevoie decât de o invitație și timpul petrecut cu picioarele în iarbă și cu nasul îndreptat spre flori devine de neratat, indiferent unde s-ar afla. Iar pentru îndrăgostiți, băncile dinspre calea ferată sunt refugiul ideal unde se pot retrage departe de ochii curioșilor. 

V-am pregătit câteva poze realizate pe 11 aprilie 2009, care sper să vă determine să faceți la rândul vostru, cât de curând, o plimbare prin Parcul Botanic din Timișoara:

parcul botanic timisoara

flori parcul botanic timisoara


flori parcul botanic timisoara


lalea parcul botanic timisoara


parcul botanic timisoara


parcul botanic timisoara


parcul botanic timisoara


 Eu și Ionuț sau bucureșteanca și timișoreanul :D
portret parcul botanic timisoara


portret parcul botanic timisoara


Cum ajungi?

parcul botanic timisoara vedere din satelit
vedere din satelit, via Google Earth
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!