Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 29 mai 2013

Verde Crud: pensiunea la care am facut rezervare prin Yahoo Messenger :D

pensiunea verde crud cheisoaraEste o liniște condimentată doar de fumul unui grătar, de glăscioarele păsărelelor din pădure și a râușorului care "spală" valea. Din când în când, ploaia intervine în peisaj și alungă puținii oameni către pensiune. După câteva minute pleacă, turiștii revenind sub mireasma proaspătă a muntelui. Mașini nu trec de când atunci când vor ei (fie că pleacă, fie că vin în zonă), momente scurte și rare când locul se tulbură de glasul civilizației; apoi totul revine la normal, normalul care pentru un sătean este obișnuință, iar pentru orășeni - un vis.

M-am putut bucura și eu de acest loc izolat și guvernat de natură în week-end-ul petrecut la poalele Postăvarului. Pensiunea Verde-Crud m-a găzduit și eu a mai trebuit doar să mă bucur de tot: de cântecul păsărilor, de culorile pădurii, de mirosul copacilor, de susurul râului, de legănatul lin al balansoarului de lemn, de tabloul natural savurat de la balcon, de patul moale și colorat...

Și când te gândești că toate acestea au fost posibile printr-o metodă de rezervare de secol XXI...


Am descoperit un loc numa' bun pentru familiile cu copii, unde mamele controlează alimentația prichindeilor, gătind meniul potrivit în bucătăria complet utilată, iar tații își răsfață odraslele în hamace sau leagăne. La doi pași se află un pârâu unde copiii de-abia așteaptă să arunce pietricele, iar prea multa lor energie poate fi consumată fără grija traficului pe ulița din fața pensiunii sau pe dealul din spatele acesteia. Seara, familia se retrage în apartamentul cu două camere (170 ron) sau în cel cu trei camere (230 lei). 

Pentru mine, însă, a fost un exemplu de slow travel, unde savurezi totul fără grabă. Fie că m-am așezat pe o băncuță pe malul pârâului și m-a uitat Dumnezeu tot privind agitația apei...

rau pensiune verde crud


rau pensiune verde crud


rau pensiune verde crud


...fie că m-am dat uța pe un leagăn, ca un copil, am citit un pic dintr-o carte la adăpostul unui foișor, am ascultat ploaia de la balconul camerei mele sau am tânjit să-ncing un grătar, unde păpica n-ar fi fost gata în doi timpi și trei mișcări, am "înghițit" totul cu sufletul deschis și timp berechet. Ce frumos e doar să stai, fără să te grăbească nimic! Fără zgomot de trafic, fără praf, fără internet, chiar și cu puțin semnal gsm... O pauză de la tot ce știi și te cheamă acasă. De reeditat... din nou și din nou...

balcon pensiune verde crud cheisoara


balcon pensiune verde crud cheisoara


balcon pensiune verde crud cheisoara


camera pensiune verde crud


panorama pensiunea verde crud cheisoara rasnoavei


peisaj valea cheisoara


Ironia întregii situații a făcut ca toate aceste activități banale, pe care le făceau și bunicii noștri, să nu intre în galeria mea de amintiri printr-o metodă tradițională (rezervarea la fața locului sau prin telefon), ci prin internet. Dar nu oricum, ci prin sistemul de mesagerie instantă Yahoo Messenger! O premieră pentru mine, finalizată cu succes!

Cu câteva zile înainte să pornesc la drum, am căutat o pensiune pe valea Cheișoara, unde știam că voi ajunge sâmbătă, 6 aprilie 2013. Singura de care am dat ușor pe internet a fost aceasta, Verde Crud, și căutând date de contact pentru a rezerva o cameră dublă (100 lei), dau de mențiunea că sunt apelabili via YM. Zic, să încerc! Voi avea astfel o conversație scrisă, în cazul în care mai pățesc să ajung la destinație și rezervarea să nu fie valabilă. Un simplu salut "Bună ziua", care nu a primit răspuns instant, ci după vreo oră, apoi conversația a decurs ușor, ca-ntre prieteni. ID-ul este pensiunea_verde_crud. La sosire, rezervarea era în regulă, vorbisem chiar cu patronul pensiunii!

De reținut, dacă vei dori să petreci și tu câteva clipe liniștite aici:
- nu există restaurant, așadar mâncarea ți-o prepari singur, în bucătăria complet utilată așezată într-un colț al livingului. Sau mergi până la DN 73A sau spre Cheile Râșnoavei, unde vei găsi pensiuni cu restaurant

living pensiune verde crud


- nu există internet, nici wireless, nici cablat. În living există, totuși, un computer pe care poți să-l folosești în cazuri de urgență. Doar nu vii aici ca să stai online!

pensiunea verde crud cheisoara
oricum, online-ul va fi prezent pe gard :D

- semnalul gsm este foarte slab în zonă, pe alocuri chiar inexistent, la Cosmote și Orange
- pensiunea este accesibilă pe un drum forestier, dar în aprilie 2013 era foarte bun 
- nu vă speriați, va fi multă liniște! Iar seara nu se vor putea face plimbări nocturne, căci drumul forestier nu este iluminat

pensiuni valea cheisoara


Cum ajungi?

Pensiunea se află la două minute distanță de capătul traseului Avenul Groapa de Aur-patinoarul artificial Poiana de Sus, accesibilă fiind și dinspre Valea Poienii.
Cu mașina, este accesibilă dinspre DN 73A (Râșnov-Predeal), cotindu-se spre Cheile Râșnoavei, ca după circa 1 km să se facă stânga, pe valea Cheișoara. Pensiunea se zărește, pe stânga, după încă 2 km.

Relaxare plăcută, dragilor!

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!