Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 14 mai 2013

Cat de fain se vede Sibiul de la Ibis!

De la etajul 14 al Hotelului Ibis din Piața Unirii, Sibiu, orașul arată așa cum îl știm cu toții: fascinant. Dar de la acea înălțime, peisajul medieval devine parte dintr-un tablou grandios, creionat cu dealurile dimprejur, cu un segment de A1 și o frântură din orașul nou, la vest. Așadar, Sibiul privit de aici este mai fascinant, mai frumos, mai ispititor și te captivează într-atât de mult încât uiți să mai pleci de la fereastră și te trezești de-abia dimineață, când Sibiul o ia de la capăt cu o nouă zi.

panorama ibis sibiu


Cu ocazia Târgului de Paște de anul acesta, am poposit la Ibis (3 stele+), bicuită de căldura începutului de primăvară și frântă de oboseala dulce a plimbării intensive. Terapia nu avea să vină de la dușul răcoritor sau de la patul confortabil, ci de la... fereastră. Evident, nu mă săturasem de Sibiu după ce-l colindasem la pas, mai voiam o porție și ea a venit în chip de panoramă delicioasă.

Camera în care am tras spre odihnă a devenit rapid una dintre preferatele mele: am adorat biroul improvizat la fereastră, colțarul mic de lângă pat, patul însuși cocoțat pe patru piciorușe și îmbietor la somn, baia încastrată într-un fel de trapez, de unde puteai privi toată încăperea. Un design minimalist proiectat în așa fel încât să ai spațiu berechet, dar și mobilă diversă.

camera hotel ibis sibiu


Dar ceea ce m-a făcut să mă îndrăgostesc de acest hotel a fost panorama pe care o pune la dispoziție. Doar două mișcări au fost de-ajuns să mă cocoț ca o pisică la fereastră și să nu mai vreau să plec de acolo.

Hopa sus pe birou și, de acolo, o formalitate până pe pervaz. Am deschis fereastra cu grijă, ascultând sfatul inscripționat pe geam, și deodată m-a izbit sunetul orașului. Deși în mod normal m-ar fi deranjat zgomotul traficului, aici mi s-a părut... suav. Mi l-aș fi dorit, dacă ar fi lipsit. Nu știam în care parte să mă uit mai mult:

- spre centrul istoric, cu acoperișurile cărămizii și bătrâne, cu sute de coșuri ițindu-se spre cer, într-un duel cu turnurile zvelte ale bisericilor

Catedrala Ortodoxă, în stânga
panorama centru istoric sibiu ibis


 Biserica Ursulinelor
panorama centru istoric sibiu ibis


 Biserica Evanghelică
panorama centru istoric sibiu ibis


Turnul Sfatului
panorama centru istoric sibiu ibis


 Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime"
panorama centru istoric sibiu ibis


Strada Cetății
panorama centru istoric sibiu ibis


- spre stânga, unde blocurile se îmbrăcau în veșmântul unui apus magnific (l-am adăugat la colecție :D)

apus sibiu aprilie 2013


- în jos, spre Piața Unirii, unde mașinuțe colorate mușcau din asfalt și oamenii-pitici se strecurau printre ele

panorama piata unirii sibiu ibis


Așa de mult mi-a plăcut aici încât nu mi-am putut refuza plăcerea de a savura cina în compania Sibiului. Iar când somnul deja mă învinsese, m-am strecurat în pat, uitând înadins fereastra deschisă, ca să înregistrez în vis eventualele sunete ale orașului adormit și mireasma unei seri de primăvară cu tonuri medievale.

centrul istoric sibiu noaptea


panorama ibis sibiu


Cum ajungi?

Foarte ușor. După cum ai văzut deja, Hotelul Ibis este foarte bine amplasat și poți ajunge la el bine-mersi pe jos. 
De la gară/autogara Transmixt, mergi înainte 300 m pe Magheru, la prima intersecție mare cotești stânga pe Constituției, treci pe lângă sinagogă și la următoarea intersecție cu sens giratoriu, faci dreapta pe Bulevardul Corneliu Coposu și tot mergi înainte până ajungi în Piața Unirii, unde sigur vei zări hotelul. Distanță: aproximativ 2 km. Durată: 20-30 minute
Din Piața Mare mergi pe pietonala Bălcescu și când ajungi în parcarea mare, uită-te după hotel. Distanță: aproape 1 km. Durată: 10 minute

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!