Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 9 mai 2013

A fost odata cel mai european oras al Romaniei...

Am fost de două ori în cel mai mare port fluvial al României, ultima dată la jumătatea lui martie 2013, dar niciodată nu i-am oferit mai mult de câteva ore din timpul meu de turist. Deși un oraș care a dezvelit, în premieră națională, o statuie de-a lui Eminescu, în 1911, și care era considerat, în 1930, cel mai european din țara noastră, sigur ar fi meritat mai mult timp pentru explorare. 

De la turnul de televiziune care-ți oferă o panoramă mai delicioasă decât preparatele din farfuria servită la restaurantul de la 100 m înălțime și de la faleza pe unde plimbările sunt mereu lungi și plăcute, sub oblăduirea brizei dunărene, până la Strada Domnească, principala arteră de-a lungul căreia te încântă clădiri impozante, edificii minunat decorate, case cu mulți ani scrijeliți pe zidărie, Catedrala - una dintre cele mai impresionante lăcașuri de cult de rit ortodox -, smocuri de natură și istorie la fiecare 10 m.

Galațiul are mult mai multe clădiri frumoase decât o să vă arăt acum, dar știți cum se procedează la bord: vă trezesc apetitul și voi continuați ospățul la fața locului!

 Biserica Precista
biserica precista galati


Căpitania portului 
capitania portului galati


Casa Cuza Vodă 
casa cuza voda galati


Catedrala
catedrala ortodoxa galati


detaliu catedrala ortodoxa galati


Palatul Navigației
galati palatul navigatiei


palatul navigatiei galati


Poza mea preferată din Galați :D 
graffiti galati


Palatul Administrativ
palatul administrativ galati

Palatul Universității
palatul universitatii galati
sursa

 Regionala CFR
regionala cfr galati


Prima statuie din România cu Mihai Eminescu
statuie eminescu galati
sursa

 Teatrul Dramatic
teatrul dramatic galati


Sinagoga
sinagoga galati

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!