Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 29 aprilie 2013

Vino sa celebrezi primavara la Targul de Pasti din Sibiu!

Mame ținându-și de mână copiii nerăbdători, bunici purtându-și nostalgiile, turiști "spânzurându-se" cu aparatele de fotografiat, îndrăgostiți plimbându-și bucuria... Toți se îndreptau în aceeași direcție, navigând pe străduțele înguste, pavate cu istorie. Se adunau în Piața Mare din Sibiu, formând o mulțime pestriță, pregătită să se simtă bine în compania clownilor, a caruselului ce învârtea magie, a parfumurilor dulci, a bucatelor pe cât de gustoase, pe atât de arătoase.

Toți, alături de mine, savuram cu toate simțurile în alertă Târgul de Paști din 2013.

piata mare sibiu targ paste 2013


De pe acoperișurile cărămizii mă priveau "ochi" iscoditori. În mijlocul pieței, din când în când, izbucnea un dram de răcoare. Din cer coborau, în rafale, raze de căldură, care s-au estompat de-abia după-amiază, când nori salvatori au calmat soarele.

Căsuțe drăgălașe adăposteau bunătăți irezistibile, de la suveniruri și icoane la ouă preafrumos încondeiate și păpuși de porțelan, de la dulciuri home-made și brânză afumată la traiste din piele și tablouri ce surprindeau farmecul Sibiului. Copiii își trăgeau mamele în toate direcțiile, dorind când să se plimbe cu poneii, când să amețească în carusel, cu zâmbetul pe buze și balele-n vânt, când să... să....

N-ai mai fi plecat de aici, unde vezi atâta lume fericită, zâmbind larg și sincer, încărcându-se de primăvară și cadouri!

carusel targ pasti sibiu 2013


casuta cu migdale targ pasti sibiu 2013


chios oua iepurasi targul de paste sibiu


clown targ paste sibiu 2013


clown targ paste sibiu 2013


dulciuri targ paste sibiu 2013


dulciuri targ paste sibiu 2013


genti targ paste sibiu 2013


masti venetiene targ de paste sibiu


mini trasura piata mare sibiu


papusi portelan targ paste sibiu 2013


piata mare sibiu targ paste 2013


piata mare sibiu targ paste 2013

piata mare sibiu targ paste 2013

---

Despre Târgul de Paști, Sibiu, 2013

În perioada 26 aprilie – 7 mai, 45 de expozanți din Sibiu, Arad, Brașov, București, Bihor, Harghita, Vrancea, Timiș, Giurgiu, Baia Mare, Sălaj, Constanța, Alba, Argeș, Covasna, Mureș îi vor încânta pe vizitatori cu diverse obiecte de artizanat și produse care vor satisface și gusturile celui mai exigent „Iepuraș”. De asemenea, vizitatorii pot admira expoziția de icoane "Icoana – prag înflorit", realizată de Lucia Nica, sau se pot înscrie la una dintre probele distractive ale Olimpiadei de Paști (suflatul ouălor, rostogolirea lor pe plan drept sau înclinat, mini-golf cu ouă s.a.). Copiii pot deprinde tehnica încondeierii ouălor la "Căsuța Iepurașului" sau pot participa la "Vânătoarea Ouălor de Paști", un program educativ și foarte antrenant care îi va purta pe participanți într-o aventură urbană în centrul Sibiului.

Ca să prinzi tot ce este mai interesant, asigură-te că ajungi la târg în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Iar dacă vrei să te bucuri din plin de această perioadă, alege pachetul special de la Ibis, care include 2 sau 3 nopți de cazare, un tur al centrului istoric însoțit de ghid turistic, un cadou-surpriză și un voucher de 20% reducere la "Pardon Cafe".

Târgul de Paști din Sibiu este organizat de Fundația AU-RO Austria Pro România, în parteneriat cu A1 Events. Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Mai multe informații și programul complet al activităților găsiți pe site-ul târgului sau pe pagina de Facebook dedicată.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!