Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Unde Siretul intalneste Dunarea

Drag în accepția maghiarilor, Sfânt din Antichitate, este originar din Ucraina și, zilnic, trebuie să îndeplinească  o misiune foarte grea: are întâlnire cu cel mai important fluviu al Europei și trebuie să ajungă la timp, neuitând să-i adune, pe parcursul traseului, pe ceilalți 85 de invitați, mai mici decât el, dar cu nimic mai prejos pentru comunitățile locale a căror supraviețuire le-o asigură zi de zi.

confluenta siret dunareAre de parcurs cale lungă și niciodată nu are voie să se oprească. 706 km de călătorit zilnic ar secătui de puteri pe oricine, dar nu și pe el. 596 km îi străbate prin România, cunoscând un pic de Bucovina și mult din Moldova, iar când zărește primele gospodării gălățene știe că periplul se apropie de sfârșit.

Obosit și murdar, se aruncă în brațele Dunării, vis-a-vis de hypermarketul Real din Galați.

Pe 16 martie 2013, am asistat la încheierea, cu succes, a misiunii Siretului. Din păcate pentru dânsul, misiunea tot va trebui îndeplinită, zile la rând, ani după ani, neținând cont de anotimp, sărbători sau de gabaritul pe care trebuie să-l care în spinare în vremurile nenorocite ale inundațiilor.

Oricine vine dinspre Brăila și cotește dreapta chiar la intrarea în Galați, pe un drumeag ce mărginește parcarea Real-ului, și trece pe lângă o bază sportivă, are ocazia să privească spectacolul desăvârșit al naturii, orchestrat de două ape curgătoare fără de care România n-ar mai fi fost aceeași: Siretul și Dunărea.

Mă înclin în fața voastră pentru întâlnirea civilizată, pentru peisajul splendid ce-l creați non-stop, pentru lecțiile oferite, și anume că niciodată nu trebuie să te dai bătut, indiferent prin câte ai trecut, și că nu trebuie să respingi pe nimeni, doar pentru că este străin și soios.

confluenta siret dunare

confluenta siret dunare

confluenta siret dunare


De la această confluență se vede frumos și Galațiul
panorama galati martie 2013


Am marcat cu portocaliu drumul pe care puteți să-l urmați ca să ajungeți în același loc de unde am realizat pozele de mai sus
confluenta siret dunare vedere din satelit


Un fel de BONUS: Așa se vede Galațiul privit de pe drumul dintre el și Brăila, pe DN 22B
panorama galati dn 22b

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!