Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 25 aprilie 2013

Doua apusuri de jaratic

La distanță de numai o lună, același soare dătător de viață, căldură și zile mi-a dăruit două momente magice ale căror culori vor fi mult timp aprinse în amintirile mele. În ambele dăți, soarele s-a dus la culcare într-un mare fast, arzând pelicula cerului și stropind cu tușe de roșu natura pregătită pentru noapte.

În martie treceam cu bacul de la Brăila la Smârdan și priveam fascinată Dunărea ce se zvârcolea sub vehiculul fluvial. Pensulele soarelui se jucau pe planșa dunăreană și opere de artă luau naștere chiar sub ochii mei. 

apus bac braila smardan


bac braila


peisaj bac braila


smardan la apus


De la Smârdan la Măcin, am asistat la apogeul apusului. Copacii încă golași la finele unei ierni târzii erau printați cu tuș puternic roșiatic, iar mâna dibace a soarelui-artist a conferit o notă deosebită și mașinii de la Autonom, la bordul căreia fusesem martora acestui spectacol. 

apus macin tulcea


renault symbol autonom apus


apus macin tulcea


În aprilie, pe unul dintre dealurile dimprejurul Iașului, un covor violet se întindea sub via de la Gramma Wines. În timp ce buzele-mi sorbeau licoarea vinului înveșmântat în alb și parfumat cu miresme extatice, peisajul se cuibărea sub mantia plăcut-răcoroasă a serii de primăvară și mărețul soare nu-și pierduse priceperea nici în Moldova. 

peisaj primavara gramma wines iasi


peisaj iasi gramma wines


peisaj primavara gramma wines iasi


peisaj primavara gramma wines iasi


vie gramma wines


vie gramma wines


vie gramma wines


În ciuda deranjului cauzat de nori, regele de pe cer m-a lăsat cu gura căscată, din nou, și în cinstea sa am închinat un pahar de beatitudine.

apus gramma wines iasi


Să-mi trăiești soare dătător de viață, căldură, zile și... amintiri neprețuite! 

apus gramma wines iasi


apus gramma wines iasi


apus gramma wines iasi


apus gramma wines iasi


apus gramma wines iasi


Despre bac

Mi-a plăcut că nu s-a respectat vreun program orar, culmea! Cum am ajuns, am fost direcționați imediat să urcăm pe rampă și, în scurt timp, s-a umplut aproape toată capacitatea auto (mai era loc doar de un vehicul), iar plata s-a făcut foarte ușor, un nene venind la fiecare în parte, colectând taxa și lăsând bon. Oficial, se pleacă din oră în oră. Traversarea durează 10 minute. Tarifele actualizate la zi se pot consulta pe site-ul Romnav. Înainte de 25 martie 2013, când s-au majorat tarifele, pentru un Renault Clio Symbol+2 persoane am plătit 19,5 ron.
Despre Gramma Wines

Este cea mai nouă şi mai modernă cramă din Iaşi, aflată pe dealurile de la Vişani. Produce trei soiuri de vin alb: Fetească Albă, Fetească Regală şi un excelent cupaj de Cuvee Vişani. Sloganul care se potriveşte perfect acestui brand - Vinul conversaţiei. Pe 20 aprilie, în cadrul Blogtrip-ului Iași, am degustat aici 3 branduri de vin (Ce experiență! Să guști un brand! La propriu!): Epic, Liric și Dramatic. Detalii într-un episod viitor.

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!