Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 23 aprilie 2013

CONCURS: Pregateste-ti amintirile din Iasi! by IcarTours

Odată ajuns la Iași, poți fi domnitor sau rege, scriitor sau cititor, actor sau spectator, profesor sau învățăcel, patriarh sau credincios. Orașul e o scenă. Cu personaje legendare și istorii fabuloase. Cu voievozi care au interpretat, de șase veacuri, rolul de ieșeni. Cu scenografi iscusiți care au imaginat decorul în care joacă, în fiecare zi, peste 300.000 de caractere. Cu dramaturgi pe ale căror texte se învață și azi în școala românească. Cu regizori de geniu din mâinile cărora s-au născut marile începuturi ale României moderne.

Așa începe povestea celor 600 de ani de istorie la Iași, cuprinsă într-un dvd pe care unul dintre navigatorii de la bord are ocazia să-l câștige. Dar ca să fii un explorator pregătit să descopere farmecul Iașului, mai ai nevoie de o hartă și un ghid turistic, nu-i așa?

premiu concurs icar tours hailabord

Așadar, dragii mei navigatori, m-am întors de la Iași cu desaga plină și vreau s-o deșert în brațele unuia dintre voi. Am pregătit norocosului sau norocoasei un pachet format dintr-un dvd despre Iași (o producție Rofilco Film Studio), un ghid turistic despre Iași, Botoșani, Vaslui, Galați și Republica Moldova și o hartă a Iașului, ce include rețeaua transportului în comun, obiectivele turistice, clădirile principale ale orașului și un close-up pe zona centrală.

După ce vei urmări dvd-ul, cu siguranță o să ți se facă poftă de o ieșire prin Iași și vei avea nevoie de o hartă ca să descoperi unde sunt localizate obiectivele de care tocmai te-ai îndrăgostit. După ce veți face cunoștință, alte orașe din Moldova o să fie dornice să te cunoască, așa că prin ghidul turistic vei avea posibilitatea să le descoperi secretele și să le împărtășești și altora, prin intermediul filelor în limba engleză. Acesta va fi începutul unei frumoase povești în care tu vei fi protagonistul!

Dacă vrei să intri în posesia pachetului oferit de blogul celor mai frumoase povești despre România în parteneriat cu IcarTours, tot ce trebuie să faci este să răspunzi, printr-un comentariu la acest articol, la întrebarea:

Care este locul tău preferat din Iași?

Aici se impun niște precizări. Răspunsul tău argumentat poate face referire la orice loc, fie el obiectiv turistic, piață, magazin, hotel, club, muzeu, cafenea, colț de stradă din orașul sau județul Iași. În cazul în care n-ai fost niciodată la Iași, nu-i bai, poți să-mi spui unde ți-ai dori să mergi, ce ți-ai dori să vizitezi. Eu și IcarTours vom desemna câștigător, comentariul cel mai interesant, ispirat, drăguț sau simpatic. La momentul anunțării câștigătorului, voi argumenta alegerea.

Aștept răspunsurile voastre până pe 30 aprilie, la ora 19. În aceeași seară o să anunț câștigătorul, pe Facebook și printr-un update la acest articol. Premiul va intra în posesia câștigătorului fie înmânat personal (dacă ne putem întâlni în București sau, cine știe, chiar prin țară, doar mă știți călătoare :D), fie prin colet poștal (taxele fiind suportate de organizatori). În cazul în care premiul nu este revendicat în termen de o săptămână de la anunțarea câștigătorului (adică nu pot contacta premiantul și nici el nu-mi dă vreun semn de viață), voi alege un nou câștigător, prin tragere la sorți, via random.org

Ca să-ți găsești inspirația, îți recomand articolele pe care le-am scris despre Iași, poveștile relatate de clubul de ghizi al IcarTours și clipul de mai jos. Pentru întrebări, nelămuriri, informații în plus - nu ezita să mă contactezi.Vânt bun vă doresc, ca să ajungeți direct la premiu!

---

And the winner is... Izabella Buftea!

IcarTours: Nu pentru că e un răspuns care s-a întins pe multe rânduri, nici pentru că a folosit un citat care ne place, dar există suficiente motive să credem că Izabella e o persoană care îşi doreşte să descopere Iaşul dincolo de suprafaţă, să afle detalii ştiute de puţini oameni şi care va desface entuziastă harta pentru a căuta fiecare părticică interesantă a oraşului. Te aşteptăm la Iaşi, Izabella!

Anda: Mi-a fost greu să aleg un câștigător, pentru că la fiecare comentariu a fost cel puțin un lucru care mi-a plăcut. Vă mulțumesc tuturor pentru participare și vă recompensez, virtual, dacă altfel nu se poate, cu o mare îmbrățișare. Izabella m-a cucerit de la citat, cu afirmația lui Iorga fiind perfect de acord, pentru că, după părerea mea, Iașul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Preafrumos, pe alocuri :D 
Dar sunt de acord și cu Mirel. De la Copou începe magia. Magia unui oraș magic :)
Am apreciat și perseverența Dianei, care în ciuda problemelor, nu a renunțat să descopere orașul. 
Mi-a plăcut la Romulus că a făcut cunoștință cu Iașul cu o ocazie specială, astfel de momente apropiindu-ți și mai mult de suflet un oraș. 
La Andreea am apreciat că primul lucru pe care l-a văzut în Iași a fost același pe care l-am văzut și eu - Râpa Galbenă :D Tot după ce am coborât din tren. 
La Mirela Sandu mi-a plăcut că visează la hanul unde am mâncat și eu în prima vizită la Iași, când stăteam ca pe ghimpi că pleacă trenul fără mine și așteptam friptura de mai bine de o oră :) 
Corny a făcut o mare "greșeală": a ajuns doar până la Bârlad. Am fost și eu pe acolo, dar nici nu există comparație cu Iașul! Of, trebuia să mergi un pic mai departe :D
Murgu Luana are aceeași preferință ca mine - grădinile botanice. Cea din Iași e de neratat, într-adevăr!
Sper că Bia va ajunge curând în Iași. Doar e mare și frumos! :) Îi împrumut eu ghidul :D
La Sofia mi-a plăcut că vrea să vadă ce vreau și eu să văd, în orice oraș m-aș opri - sinagoga.
Sunt invidioasă pe Fotomodela că are ocazia să asculte povești frumoase din Moldova. Nu e de mirare că povestitorul cel mai mare al României era moldovean!
Lucian gândește bine! Vizita în Iași NU trebuie să se limiteze doar la capitală! 
Kadiavsdutzu, toți ieșenii sunt interesanți. Jur!
Cotos, într-adevăr, Primăria e frumoasă. Poartă și numele de Palatul Roznovanu.
Maria, dacă ai văzut facultatea, prima din țară, tot e ceva! 
Mihaela Silvia m-a făcut să râd pe săturate cu povestea accentului oltenesc. În Iași, indiferent de accent, tot și-ar fi întors toți capul, pentru că eu am întâlnit doar 3 persoane care vorbeau moldovenește!
Catherine, mulțumesc pentru aprecieri. Și-ți vând un pont: Trei Ierarhi e și mai dantelată după renovare :D
Dan, drum bun! Frumoase cuvinte, apropo.
Larisa, nu-ți pune pofta-n cui, chiar dacă n-ai câștigat. Iașul e și mai bun, pe zi ce trece! Ca vinul, că tot vrei să deguști :D
Rocsana: cele mai frumoase amintiri, cele din studenție, cu siguranță!
Corina Lăzărescu, vei găsi oameni frumoși în Iași la tot pasul. Faceți cunoștință!
Oho, Ana Maria, câtă istorie e la Iașiiii! Dacă vrei s-o descoperi pe toată, nu vei mai pleca din Iași!
Mulțumesc și eu, Daniela, pentru că ai savurat descrierile mele :) Sper să-ți faci, curând, propriile povești!
Geta, ești de-a mea! Și eu iubesc Iașul! Vezi că devin geloasă... :D

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!