Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 2 aprilie 2013

Cel mai bun oras de vizitat in 2013 este din Transilvania!

sibiu vedere de la podul mincinosilor
Sibiul este, fără niciun dram de îndoială, unul dintre cele mai faine orașe din România, iar de astăzi este și orașul pe care nimeni nu trebuie să-l rateze anul acesta, fie că e român sau străin. Timp de 5 săptămâni, Sibiul s-a duelat virtual cu alte 63 de orașe pentru titlul "The Best City to Visit in 2013", oferit simbolic de FoxNomad.

În finală a surclasat Bucureștiul, recunosc și cu un vot din partea mea :P Nu știu dacă Sibiul e mai tare decât alte orașe frumoase de la noi din țară, dar haideți să vă spun de ce cred eu că Sibiul a bătut măr Capitala:


1. Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în 2007. Bucureștiul, niciodată!

moneda capitala culturala europeana sibiu
sursa

2. Chiar dacă este un oraș mai mic, aglomerația specifică unei metropole se poate întâlni și la Sibiu. Dar aici aglomerația este cu cap! Atunci când se organizează festivaluri, concerte, târguri, raliuri etc.

sursa

3. Sean Paul, Nightwish, Reamonn. Sunt doar câteva nume mari care au concertat la Sibiu. Deci nu numai în Capitală vin vedetele de talie internațională!

sean paul sibiu
sursa

4. Oamenii. Sunt mai amabili, mai liniștiți, mai simpatici. Cine cunoaște și Bucureștiul, și Sibiul poate confirma.

bunatati targul de craciun sibiu


5. Centrul istoric al Sibiului este, în viziunea oricui sunt sigură, mai frumos decât centrul istoric al Bucureștiului. Este și mai îngrijit și are un mare avantaj față de suratul său din sudul României - turistul îl poate privi de la înălțime, din Turnul Sfatului!

panorama turnul sfatului sibiu craciun


6. Sibiul are muntele aproape. Păltinișul este mult mai aproape de Sibiu decât Valea Prahovei de București. Iar dacă iei un autobuz de la gara din Sibiu ajungi în aproximativ o oră în creierii munților; din București nu poți să iei un autobuz până la munte și să te coste doar 9 lei călătoria!

panorama paltinis


7. Transportul urban din Sibiu funcționează pe baza orarului, așa că nu stai ca prostu' în stații, pierzând timp, ci știi exact când te vei urca la bord. Iar taximetriștii nu te trag în piept, te consideră de-al lor și sunt dornici de stat la taclale. Nici nu știi câte poți afla de la ei! :D

8. Poziționarea în teritoriul României este centrală, deci ideală. Timișoara, Cluj sau Maramureșul sunt mai accesibile de aici decât de la... hăt... București! Iar week-end-urile se pot petrece la Sighișoara, alt oraș cu care ne mândrim peste tot și bine facem. Le despart mai puțin de 100 km.

9. În circa o oră poți fi pe cel mai frumos drum din lume! Asta în cazul în care de Sighișoara ți s-a aplecat! :)

peisaj serpentine transfagarasan


10. Sibiul este orașul premierelor naționale. Aici s-a deschis prima grădină zoologică, primul muzeu, prima farmacie, primul spital, prima fabrică de hârtie, primul teatru. S-a instalat primul orologiul dintr-un turn, s-a efectuat primul experiment cu rachete din lume și s-a tipărit prima carte în limba română.

Nu-i așa că vei vizita și tu Sibiul în 2013? 

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!