Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 14 februarie 2013

Tineretea fara batranete devine posibila la Sangeorgiu de Mures!

Imediat la ieșirea din Târgu Mureș spre Reghin, în Sângeorgiu de Mureș, un complex luxos răsare pe partea stângă a DN 15. Nici nu bănuiești că acesta este locul care deține secretul mitologicului "tinerețe fără bătrânețe", datorită apei pe care o are în administrare. Având cel mai mare conținut de iod din Transilvania (11,4 mg/l), este poate unul dintre motivele pentru care ungurii țin atât de mult la acest teritoriu, nu de alta, dar iodul este ionul longevității umane!

Nu știam nimic din toate acestea în pauza de prânz din a șasea zi a infotripului "Să redescoperim România", dar cert este că am mai adăugat pe o listă deja lungă un loc unde trebuie să revin. Doar n-o să ratez oportunitatea să fiu mereu tânără, nu-i așa?:D

strand apollo targu mures

Stațiunea Băile Sărate Sângeorgiu de Mureș putea să aibă soarta altor surate balneare, dacă nu se găseau niște întreprinzători care să creadă în succesul lor și să investească în ele pentru a le aduce la standarde occidentale. Prin urmare, stațiunea se rezumă doar la complexul "Apollo Wellness&Club", care include un hotel de 3 și 4 stele, restaurant, un ștrand care și-n octombrie arăta foarte bine (vezi prima imagine), zonă de grătare, piscine interioare, hammam, sală de conferințe de 200 de locuri, o bază de tratament și una sportivă. Practic, dacă locuiești în Târgu Mureș, ai mereu aproape de casă o alternativă pentru o ieșire de week-end, iar dacă stai, ca subsemnata, tocmai în București, ți-e ciudă de fiecare dată când îți amintești ce ai văzut acolo.

apollo wellness&spa targu mures


Din 1912, când s-a forat prima sondă în căutarea gazului metan care are, în Transilvania, cea mai mare puritate din lume (99,99%) și s-a descoperit, în schimb, apă sărată, este cale lungă până la complexul ultra-modern din zilele noastre, dar deși poate atunci era mai bună viața din alte aspecte, trebuie să recunosc că mă bucur că trăiesc în secolul XXI, când mă pot bucura de un masaj relaxant, o cameră confortabilă cu internet wirelless la pachet sau de un tiramisu maaare și "prea" bun savurat într-un restaurant arătos, pe care vi-l recomand cu mare drag și poftă:D

Un singur mare defect are complexul acesta: nu se adresează oricărei categorii de turiști, ci în special celor cu venituri medii și mari. După ce o să vă spun prețurile pe care le-am zărit la recepție, o să-mi dați dreptate. Așadar (prețurile sunt în lei/noapte): 

* la categoria de 3 stele: single - 200; double - 280; apartament - 360
* la categoria de 4 stele: single - 265; double - 350; apartament - 430

În banii aceștia este inclusă doar cazarea! Pentru servicii ca micul dejun bufet, TVA, taxa hotelieră locală de 2%, taxa de salvamont, parcarea, accesul la Centru SPA, între orele 8-22 zilnic, la piscina cu apa dulce, bazin cu apă sărată, saună (uscată, umedă, infraroșu, cameră rece), fitness și la ștrand, tarifele ajung la categoria de 4 stele, pentru o cameră dublă la 400 de lei/noapte și un apartament executiv la 610! 

Pe mine m-a luat deja durerea de cap, calculând cât m-ar costa pe mine și Ionuț un week-end aici (800 de lei doar cazarea și celelalte servicii, incluzând doar o masă), la care se adaugă și transportul, care nu e defel ieftin. Recunosc, nu cred că mi-aș permite prea multe week-end-uri de răsfăț, dar deh, mai facem și foamea ca să obținem mult râvnita "tinerețe fără bătrânețe":D!

Pentru mureșeni, însă, există o variantă mai ieftină - ștrandul. De luni până vineri, în extra-sezon (31.08-30.09) intrarea este de 20 de lei, iar în week-end - 26. Și nici prețurile la gustări nu sunt exagerate: o cafea - 4 lei; o apă minerală/plată la 500 ml - tot 4 lei, iar sandwich-uri - 5 și 6 ron.

intrare strand apollo targu mures


Dacă nu v-am speriat deja cu prețurile, haideți să vedeți de ce sunt aceste tarife și nu unele mai mici. Sunt sigură că o să vă fac poftă de un sejur și n-o să mai țineți cont de câți bani scoateți din buzunar!

Zona de grătare din cadrul ștrandului. Credeți-mă că pe loc m-aș fi apucat să încing un mic:D, prea apetisant arăta locul!
zona gratare strand apollo targu mures


Ștrandul are și o zonă de recreere. Ce mi-ar fi plăcut să mă așez pe una din băncuțele de mai jos, să deschid o carte și să mă bucur de cuvintele alese și de o gură de natură în același timp!
trandafir apollo targu mures

banca strand apollo targu mures

banca strand apollo targu mures

alee strand apollo targu mures


---------------


piscina apollo targu mures

piscina apollo targu mures


Pe mine mă puteați lăsa aici...
jacuzzi apollo club sangeorgiu de mures

baia sarata apollo wellness targu mures


---------------

Așa arată camerele la 4 stele
camera apollo wellness targu mures

camera apollo wellness targu mures


sursa: Club Apollo

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!