Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 28 februarie 2013

Piatra Mare, Bucegi si Postavaru se intalnesc la Orizont

Până pe 22 octombrie 2012, în ultima zi a infotripului "Să redescoperim România", n-aș fi crezut că trei dintre cei mai chipeși munți din România au și altceva în comun în afara frumuseții. Atunci, într-o zi de luni călduroasă de toamnă, i-am văzut pe cei trei "magnifici" înfruptându-se din bucatele îmbelșugate de la restaurantul "Miorița", savurând cântarea unor lăutari, bălăcindu-se într-o piscină high-class, trăgând de fiare într-o sală de fitness pentru că masivitatea lor trebuie întreținută ( :D) și chiar i-am surprins pregătindu-se pentru trei conferințe în sălile care le poartă numele, de la Hotelul Orizont.

hotel orizont predeal

Spionarea a avut loc în Predeal, la câțiva metri distanță de DN 1, pe drumul care urcă spre "Trei Brazi".
..............................

Trebuie să recunosc că din toate hotelurile pe care le-am cunoscut într-un interval de o săptămână, acesta, deși ultimul pe listă, mi-a plăcut CEL MAI MULT. Cotată la 4 stele, este poate cea mai bine poziționată unitate de cazare de pe Valea Prahovei, oferind priveliști minunate, indiferent de locul unde te-ai afla. Poți să te trezești dimineața privind Bucegii, masa poți s-o iei uitându-te la Postăvaru, iar pe seară, pentru o relaxare pe cinste, te poți delecta cu Piatra Mare.

Hotelul Orizont m-a cucerit chiar de la intrare, prin trunchiurile de copaci care se ridicau din podea, umile, neîndrăznind să mă întreacă în înălțime. M-a "sedus" cu pianul care aștepta mângâierea artistului, care probabil mai avea de savurat o gură din trabucul devorat în cadrul lounge-ului ce-i era vecin pianului. M-au atras sălile de conferințe Bucegi, Postăvaru și Piatra Mare, unde niciun eveniment nu e ratat, doar și datorită priveliștilor care anulează anostul din orice discurs. M-a încântat piscina din care odată intrat, nici c-ai mai vrea să ieși și nu mi-a displăcut deloc nici sala de fitness care are deschidere directă spre piscina mai înainte amintită. Restaurantul "Miorița", din cadrul complexului "Orizont", m-a apropiat și mai mult de simțirea românească, prin bucatele tradiționale, portul ospătărițelor și muzica lăutarilor, care revărsau în sufletele celor prezenți doruri, lacrimi și suspine, mai nimerit nici că se putea, căci în aproape 3 ore ne întorceam acasă. 

lautari hotel orizont predeal
Mi-a plăcut la nebunie și spa-ul cu zona de relaxare, unde un mic pârâiaș te scapă de stres fără prea mult efort și am remarcat, cu vădită încântare, detaliile care fac diferența - de la paharele camuflate din toaletele camerelor până la plăcuțele cu numerele odăilor, de la tablourile de deasupra paturilor la scara evoluției pictată pe geamul sălii de fitness. Cineva s-a preocupat până în cele mai mici aspecte de acest hotel și bine a făcut!  

Dar să nu mai vorbim atâta și să vă arăt câteva poze, nu-i așa?

piscina hotel orizont predeal
spa lounge orizont predeal


produse baie hotel orizont


baie mansarda hotel orizont predeal


camera hotel orizont predeal


camera hotel orizont predeal


chelnerita restaurant miorita hotel orizont


Cam așa arată toamna la Predeal!
toamna predeal


Piatra Mare
panorama piatra mare hotel orizont

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!