Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 20 decembrie 2012

Aici a dormit Nicolas Cage!

Dacă ai norocul ca o vedetă de talie internațională să-și întindă picioarele într-unul din paturile unității tale de cazare, cred că nu mai ai nevoie de nicio reclamă! Adaugă la această onoare, mult rafinament, bun gust, ospitalitate naturală și o predispoziție la noile media, și succesul în afacere ți-e garantat. 

Aceasta este povestea "Casei Danielescu", unde am poposit, pentru doar un prânz, în a doua zi din infotripul "Să redescoperim România". 

casa danielescu targu jiu

După ce ne-am delectat cu savuroasele "preparate" sculptate de Constantin Brâncuși, papilele noastre gustative "strigau" după alte bucate, cel puțin la fel de delicioase. Așa că, imediat după ce am ieșit din Târgu Jiu, autocarul a cotit dreapta de pe DN 67D și s-a strecurat pe o alee pitorească. La capătul ei, s-a oprit în fața unei impresionante reședințe de început de secol XX. Conacul emana distincție și deja mă gândeam ce minunății ascunde înăuntru. Îmi închipuiam cât de invidioase ar fi alte conace din România dacă ar vedea Casa Danielescu, dacă ar simți grija de care sunt capabili alți proprietari de frumoase edificii, dacă ar vedea că nu toate maiestuoasele case au sortit un viitor de ruină...

La margine de Târgu Jiu, departe de agitația unui oraș, sunt așteptați tinerii romantici, adulții rafinați sau vârstnicii nostalgici. Deopotrivă, toți se vor simți bine primiți și, pe toată durata șederii în stabilimentul cotat la 4 stele, se vor putea considera, ei însiși, niște boieri proprietari de conac! Eu așa m-am simțit, pentru doar o oră, o oră și-un pic, perioadă în care mi s-a dezvăluit conacul, în toată splendoarea sa.

După ce am făcut cunoștință cu sobrul, dar elegantul pian de la parter...

pian casa danielescu targu jiu


...am urcat pe o scară fastuoasă...

scara casa danielescu targu jiu


...și am ieșit pe o terasă primitoare, unde dacă mă lăsai cu o carte bună-n mână și o ceașcă de ciocolată caldă alături, nu m-aș mai fi dat plecată...

terasa casa danielescu targu jiu


Când m-am întors în holul de la etaj, am descoperit un alt loc unde m-aș fi trântit, unde aș fi închis ochii și aș fi ascultat, fascinată, poveștile pe care sigur le-ar fi avut de spus acea bătrână, dar arătoasă canapea...

hol casa danielescu targu jiu


Când am reușit să-mi desprind privirea de la acel colț de conac impregnat de povești demult apuse, am zărit ușa cu numărul 103. 

usa ap 103 nicolas cage casa danielescu


Acolo a dormit Nicolas Cage, acum 2 ani, când a poposit la noi în țară pentru a filma câteva cadre din "Ghost Rider 2". Din păcate, un norocos client ocupa atunci acea cameră și n-am putut "să-mi bag nasul", dar am reușit să văd o încăpere asemănătoare. Când am zărit-o, am înțeles de ce actorul american a ales să stea aici și de ce, dacă aș avea ocazia și mai mulți bani în portofel (293,8 lei costă un apartament), aș petrece o noapte, două, trei...

apartament casa danielescu targu jiu


Am rămas cu o impresie tare plăcută când am plecat de la Casa Danielescu și le mulțumesc celor de la TransilvaniaTravel, Paralela 45 și Accent Travel&Events pentru oportunitatea de a explora un conac dichisit, așa cum ar trebui să fie toate celelalte din țara noastră. La întoarcerea acasă, de curiozitate și din dorința de a retrăi un pic din parfumul acelui conac, i-am vizitat site-ul și am rămas cu o părere și mai plăcută, când am văzut că e mândrul posesor al unui profil de Facebook, al unui cont de YouTube și de Twitter, și-și ține clienții aproape și prin RSS. Dacă toate pensiunile, hotelurile sau casele de vacanță ar înțelege că prin social media îți vin, mai nou, clienții, turismul românesc ar fi cel puțin cu o clasă mai sus. 

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca ajungi la timp in port cand o noua poveste apare la orizont. Biletul se ia de AICI, simplu, gratuit si rapid!