Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 7 decembrie 2012

Bucurestiul straluceste! La propriu!

Sărbătorile vin, sărbătorile vin...

Se putea auzi deja miercuri seara, pe 5 decembrie, prin centrul Capitalei. La Târgul de Crăciun amplasat deasupra parcării moderne de la Universitate, tronează, până pe 3 ianuarie 2013, un brad de 17 metri, accesorizat cu 2500 de beculețe și 600 decorațiuni, care se înlănțuiesc într-un dans al culorii până-n vârf, unde doi îngeri vestesc nașterea Mântuitorului și îi cheamă pe bucureșteni la sărbătoare. O feerie!

detaliu brad universitate sarbatori 2012

Un pic mai încolo, în rondul din Piața Universității, un brăduț mai mititel strălucește intermitent, jucându-se cu lumini și magie... Atmosfera e îmbibată de miresme de turtă dulce, ciocolată și vin fiert... La un chioșc de lemn, care va îndura iarna ce sper că se va așterne, în curând, peste metropolă, se vând căciuli ce par foarte călduroase, sunt albe, imaculate, ca zăpada ce va să vină... Copiii s-a culcat demult, e trecut de ora 22, dar eu încă mă benoclez la luminițele care nu stau o clipă locului și la decorurile care au transformat clădirile din jur, deja anoste pentru unul de-al locului, în minunății scăldate în magia celei mai frumoase luni din an.

M-am bucurat ca un copil în fața atâtor dulciuri, care încă mai rezistau pe tejghele la ora aceasta destul de înaintată, am exclamat de încântare când am zărit proiecțiile cu iz de sărbătoare de pe edificiul bătrân al Universității, reîntinerit pe loc, sau la jocurile de imagini de sezon de pe cele două clădiri-gemene de peste drum de instituția-emblemă a locului.

Bucureștiul nu e, încă, Viena, dar putem împrumuta puțin din savoarea Crăciunului occidental. Anul ăsta se poate și, dacă mayașii s-au înșelat, se va putea și la anul, și următorul, și tot așa... până când Laponia va fi invidioasă pe România că iarna e celebrată mai frumos aici, și nu la capătul lumii.

Îi acord Bucureștiului nota 9, pentru cum s-a străduit să mă impresioneze și pentru că înfrumusețarea este reușită, căci nota 10 este rezervată Târgurilor de Crăciun din orășelele medievale, preferatele mele, cărora nu le trebuie decât un strop de iarnă și sunt... divine!

Dar până ne vom delecta și cu favoritele mele, haide să savurăm împreună magia Sărbătorilor în stil bucureștean:

detaliu brad universitate sarbatori 2012

piata universitatii decembrie 2012

targ de craciun bucuresti 2012

piata universitatii decembrie 2012

universitate sarbatori 2012 universitate sarbatori 2012 targ de craciun bucuresti 2012
targ de craciun bucuresti 2012 targ de craciun bucuresti 2012 piata universitatii decembrie 2012
detaliu brad universitate sarbatori 2012 decoratiune sarbatori bucuresti 2012 afis targ de craciun bucuresti 2012


Și așa arată Bucureștiul de la Piața Romană spre Piața Universității, foto by: Bucureștiul Optimist


__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi vreo poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI