Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 21 noiembrie 2012

Toamna se vede mai bine in IOR

toamna parc cuza bucuresti
Toamna se numără bobocii, dar și tablourile naturale pictate în culori suave. Bucureștiul nu se poate compara cu orășelele medievale în privința peisajelor romantice, creionate de anotimpul vișiniu, dar nici nu mă face de rușine:P: are așii săi din mânecă - parcurile.

În Chinta Royală, pe lângă Cișmigiu, Herăstrău, Carol și Titanii, trebuie să includ și Parcul Alexandru Ioan Cuza. Este fratele mai mic al Herăstrăului, fiind al doilea parc ca suprafață din Capitală (cu tot cu lac - 85 ha). Și, după părerea mea, toamna nu și-ar fi putut găsi un loc mai bun unde să se pună în evidență. Fosta denumire a parcului este IOR - Întreprinderea Optică Română -, așa că, cine nu-și dă seama cât de fain este anotimpul ăsta, nu trebuie să-și pună ochelari. Trebuie doar să vină în parcul din sectorul 3 și se va convinge!

toamna parc cuza bucuresti


N-o să te țin mult de vorbă, cuvintele fiind de prisos în fața regalul tomnatic pe care l-am admirat pe 11 noiembrie 2012. Dar nu te pot lăsa să savurezi imaginile următoare, fără să-i adresez mulțumiri lui Ceaușescu! Nu, n-am înnebunit, dar dacă nu era nenea ăsta dictator, să-l apuce pe el pofta de muncă, ar fi fost o mare probabilitate ca, în zilele noastre, parcul să fii fost, de fapt, doar un teren viran, năpădit de buruieni și nocivele gunoaie. Situația însă e roz, de fapt vișinie, că deh, suntem încă în toamnă, datorită perioadei de gestație a parcului, de 5 ani (1965-1970). Conducătorul de acum 40 de ani nu s-a limitat la crearea unui parc pur și simplu, ci din două spații verzi destul de întinse (Reconstrucții și Flax) a generat un mega-parc, delimitat azi de Podul Liviu Rebreanu.

Într-adevăr, parcul este imens și o plimbare prin dânsul îți răpește mai mult de o oră sau, mai bine zis, îți oferă mai mult de 60 de minute de încântare continuă. Cel mai ușor ajungi cu metroul, coborând la stația Titan - zic eu, cea mai faină din București. Practic, ambele guri de metrou dau pe o latură a parcului și tot ce trebuie să mai faci este să-ți pui picioarele la treabă și să te decizi pe ce alee să pornești.

Gata cu vorbăria (și cititul:D) și hai să ne plimbăm!

toamna parc cuza bucuresti


portret parc ior


peisaj parc ior


mireasa parc ior


felinar parc ior


familie parc ior


biciclisti parc ior toamna alee toamna parc ior anda parc ior
coloane parc ior biserica lemn ior bucuresti bicicleta parc ior
fantana parc ior fantana parc ior fantana parc ior
lac parc ior bucuresti peisaj parc ior peisaj parc ior
plimbare parc ior peisaj parc ior peisaj parc ior
pod galben parc cuza bucuresti statuie cuza parc ior bucuresti stuf parc ior
Legendă: 5 - Au și bucureștenii biserică de lemn! Hramul: Pogorârea Sfântului Duh; 1994-1996; 16 - Podul spre Insula Pensionarilor, azi închis. Accesul se realizează pe un pod mai nou; 17 - Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, intrarea dinspre Strada Baba Novac
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi vreo poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI