Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 5 noiembrie 2012

Cum sa fii la bord, la propriu!

Astăzi îți propun să urci la bord. "Cum? Nu mă îmbarcam deja de fiecare dată când accesam acest blog?", m-ai putea întreba. "Ba da", ți-aș răspunde, "dar azi vom fi, la propriu, la bord. Într-un avion, fără să părăsim pământul românesc!". Stewardesa va fi la datorie, vremea va fi mereu bună, așa că turbulențe nu ne vor deranja niciodată, iar meniul va fi pentru toate buzunarele. Toți pasagerii, fără excepție, se vor simți ca la business class și toți vor avea cel mai bun loc din avion. Pare imposibil? Ei bine, în România, totul e posibil!

Hai la bord în Buziaș!

avion buzias

În al doilea cel mai frumos parc din România (sunt subiectivă, evident) există una dintre cele mai faine terase din țară (și mai subiectivă:D). E cunoscută ca "La Aeroport" sau "La Avion", pentru că, pe bune, chiar servești masa sau savurezi o băutură în... avion!

Nu plătești bilet de călătorie, de fapt nici nu decolezi, dar sigur petreci clipe minunate la bordul unui avion adevărat, care se spune că ar fi aparținut lui Gheorghiu-Dej!

Interiorul deservește maxim 24 de persoane și este decorat în roșu, culoarea pasiunii... pentru călătorii, măsuțele sunt din lemn lustruit, banchetele sunt comode și îmbrăcate în piele, iar pe geamuri vezi terasa de vară (100 de locuri) sau Hotelul Silvana, în spatele căruia a aterizat avionul.

interior avion buzias


interior avion buzias


interior avion buzias

anda in avion buzias

vedere din avion buzias


Priveliștea nu se aseamănă cu cea din aer, zburdând printre nori maiestuoși, dar pentru cei cu rău de înălțime, să vezi mereu pământul, este un privilegiu!

Avionul a fost adus la Buziaș în 1978, în stare de funcționare, și a fost folosit de la început ca "Aviabar". După 1990, însă, soarta și-a întors privirea de la minunatul aparat de zbor. Conform BanatTour, aparatura de la bord a fost furată, au dispărut elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi, mobilierul etc. Nici nu vreau să mă gândesc cât de mai frumos ar fi fost dacă rămânea așa cum l-a făcut "tata-constructorul"!

Din fericire pentru avion, dar și pentru mine, pentru că mă pot bucura de el și anul acesta, acum 7 ani, un investitor tare inspirat l-a readus la viață și a contribuit astfel la crearea unui simbol pentru Buziaș și, aș îndrăzni să spun, chiar pentru Banat.


Cum ajungi?

Dacă vrei să trăiești o experiență mai deosebită chiar în țara noastră, îți recomand ca data viitoare când mergi în cel mai frumos oraș din România, să te abați 30 km și până la Buziaș. Poți ajunge cu trenul (1 oră faci din Timișoara, cu Personalul) sau cu mașina, fie din Lugoj, fie din capitala Banatului, pe DJ 572.

avion buzias vedere din satelit
vedere din satelit, via Google Earth

De pe Strada Principală din Buziaș, trebuie să cauți Biserica Romano-Catolică și când o găsești (e mare, frumoasă, cu accente vișinii), cotești stânga/dreapta (depinde de direcția de unde vii) pe strada de vis-a-vis de lăcașul de cult și, după aproximativ 50 m, te uiți în dreapta și o să-l vezi pe "one and only" avion! Mai exact, vezi imaginea de mai sus, sau accesează secțiunea "Locația", imediat sub articol.

Călătorie plăcută la bord!:)

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi vreo poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI