Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 26 noiembrie 2012

BREAKING NEWS: S-a format un nou lac vulcanic!

După ce m-am delectat cu spectacolul zeităților selenare ieșite la pozat, așa cum am povestit în articolul anterior, m-am grăbit spre celelalte Pâcle, sperând ca soarelui să-i fie milă de mine și să mai aștepte câteva minute până să se ducă la culcare. Soarele a fost, într-adevăr, amabil, dar și Vulcanii Noroioși de la Pâclele mari au fost cele mai primitoare gazde, întâmpinându-mă cu o surpriză de proporții, care i-ar putea "fura" mulți turiști celebrului lac Sfânta Ana.

vulcanii noroiosi paclele mari

Ca să ajungi la casa vulcanilor mai puțin vizitați și cu intrare gratuită, trebuie să urci (pe jos) un deal. În 2009, când ne-am cunoscut, nu exista actuala Alee a Vulcanilor, care face parte dintr-un complex rudimentar de agrement, unde în stilul clasic românesc, poți încinge un grătar.

Pe 18 noiembrie, când m-am întors, am ignorat această rută nouă și mi-am continuat drumul încă niște metri până în fața unei centrale, unde staționarea, în mod normal, nu este permisă. Dar cum nimeni nu s-a arătat nici acum 3 ani și eu nu sunt orice turist (ah, modestia:D), am lăsat mașina vis-a-vis, chiar unde pornește o cărare destul de evidentă, care se cațără pe spinarea dealului.

Menționez că până aici nu mai beneficiezi de asfalt, dar drumul este practicabil cu orice tip de mașină și ar fi mare păcat dacă ai renunța să vezi și acești vulcani, după părerea mea, cei mai frumoși.

După ce am urcat dealul, parcă mai lung și mai hapsân decât îmi aduceam aminte, am ajuns pe un platou arid, părăsit de viață cu prea mult timp în urmă. Am zărit fundația unui probabil fost chioșc cu suveniruri și, cu apusul rânjind din ce în ce mai puternic, au început să mă treacă fiori, imaginându-mă într-un oraș-fantomă.

Imediat, în vale, însă, aveam să dau de o priveliște care mi-a alungat orice gând rău și care m-a făcut să exclam, nu de spaimă, ci de o prea mare încântare...

Aveam în fața ochilor un nou lac vulcanic, care încă nu se afla pe vreo hartă! Un real concurent pentru faimosul și, până acum, singurul lac vulcanic din România!

vulcanii noroiosi paclele mari

vulcanii noroiosi paclele mari

vulcanii noroiosi paclele mari

apus vulcanii noroiosi


"Vinovat" pentru acest spectacol noroios este...

vulcan gigant paclele mari


...acest vulcan gigantic, care nu mai contenea să pompeze noroi în inima lacului! Nici 10 oameni dacă încropeau o horă în jurul său, nu ar fi reușit să-l cuprindă și, ca să-ți faci o idee despre cât de mare este în realitate, privește-l pe unul dintre vecinii săi, încă un "amator" în "arta înnoroitului".

vulcanii noroiosi paclele mari


Eu îi urez spor la munca faină pe care o face și îl rog să nu se oprească niciodată căci, dacă are grijă de "jucăria" sa (lacul) și îl întreține constant, ca un miliardar pe tinerica sa nevastă, s-ar putea ca destul de curând, pe toate hărțile românești să apară... un nou lac! Până atunci, să-l vedem în acțiune pe the big volcano:
Mi-am luat, cu greu, la revedere de la big momma & co., dar am reușit doar pentru că m-a cucerit un alt spectacol, de data asta, pe cer...

avion si luna


Ce ți-e și cu România asta! Nu te lasă o clipă să te odihnești din atâta admirat; nu bine te uimește cu o minune a naturii, că îți mută imediat privirea spre un alt cadru demn de "wow-uri". Of, of, e greu să fii român!:D  

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi vreo poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI