Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 7 noiembrie 2012

Baile Govora, in stand-by

centru baile govora
Din păcate, așa cum spuneam și pe 17 octombrie, despre Băile Govora nu pot spune prea multe. 

Mai vizitasem stațiunea o singură dată, când nici n-am poposit bine că am și plecat mai departe, și tot ce-mi mai aduceam aminte erau câteva clădiri frumoase, care cu un pic de zvâc de vopsea și un cui nou prins la subțioare, ar fi redevenit bijuterii arhitecturale. 

Am revenit în infotripul balnear "Să redescoperim România" și în loc să mă bucur la maximum de a doua stațiune din Europa pentru probleme respiratorii, am găsit-o în plin proces de renovare. Pe de o parte, este foarte bine - în curând, mă voi putea întoarce și sigur va urma o poveste frumoasă de spus mai departe -, dar pe de altă parte, mi-a fost ciudă - eram acolo și nu puteam să mă bucur de tot ce avea de oferit. Și, totuși, ceva-ceva tot am văzut:D


Am vizitat 3 hoteluri, din care două de 2 stele și unul de 3 stele, în care am și înnoptat, în prima seară din infotrip. În curând, se va deschide un hotel de 4 stele, fostul Palace, o minunăție de edificiu din 1910, care se laudă cu o calitate pe care n-am mai întâlnit-o la alte hoteluri: fiecare cameră are cel puțin o oră de soare pe zi! Înainte de renovarea care o să-l readucă pe culmile gloriei, hotelul arăta așa:

Hotel-Palace-baile govora
sursa

Din păcate, pe 17 octombrie 2012, încă nu era deschis publicului, așa că nu pot să-ți arăt interioarele, dar sunt sigură că vor fi dichisite. O nouă vizită se impune. 

Hotelul Belvedere, de 3***, are un singur dezavantaj. Sau doar la unul singur m-am putut gândi în scurtul răgaz cât m-a avut oaspete. Este departe de centrul stațiunii, undeva pe coama unui deal, așa că pentru mulți clienți o să fie cam problematic să se întoarcă pe jos, din centru, căci vor avea ceva efort de depus. Totodată, această neplăcere poate fi privită și ca o calitate, căci de pe terasa hotelului ai o minunată priveliște spre întreg ținutul govorean. Terasa în sine este o încântare, fiind "accesorizată" cu trandafiri și felinare.

vedere terasa hotel belvedere baile govora

alee hotel belvedere baile govora


Și dacă tot vorbesc de încântare, să nu uit de piscina interioară:

piscina hotel belvedere baile govora


Încă nu cred că sunt mulți oameni de afaceri care ar organiza un eveniment în zonă, dar pentru cei care au un asemenea gând, mai ales că poți combina de minune business-ul cu o saună și o plimbare prin stațiune care ea, în sine, este o terapie pentru trup și suflet, recomand sala de conferințe a hotelului Belvedere. De acolo am scris prima impresie despre infotrip. Scaunele, în număr de 80, sunt confortabile și internetul wireless a funcționat ireproșabil.

Următorul pe listă este Hotelul Parc, care are o istorie mare în spate, fiind dat în folosință în 1938. Are marele noroc că este situat aproape de centru, dar marele dezavantaj că băile nu sunt renovate și doar unele camere au interiorul recondiționat. Pentru cei care nu fac turism din plăcere, este important ca baza de tratament să fie cât mai aproape de hotel și Parcul este un fericit din acest punct de vedere, baza fiind la parterul stabilimentului. 

hotel parc baile govora

camera renovata hotel parc baile govora


Hotelul Oltenia este vecin cu Parc, pe strada Tudor Vladimirescu, și eu îl văd copia fidelă a colegului întru cazare. Un punct forte? Piscina exterioară, pentru cei care se plictisesc repede și simt că trece timpul mai ușor privind trecătorii de pe ulița principală.

hotel oltenia baile govora

hotel oltenia baile govora


Când s-au săturat de bălăcit, dar nu și de privit, îi invit pe doritori vis-a-vis, la terasa unei cofetării, care mie mi s-a părut foarte drăguță. 

terasa baile govora

cesti lavazza baile govora


Nu recomand încă extrasezonul (până nu se termină renovarea generală a stațiunii), pentru că pe străzi cam bate vântul. De-abia vezi un om, doi și un câine. Cel mai bine, haideți vara, când poate și maiestuosul hotel de 4 stele va fi pregătit să ne întâmpine!

peisaj baile govora


turisti baile govora


Sper ca Govora să-și recapete frumusețea de altădată. Dispunea și de cazinou și, după părerea mea, era Băile Herculane în miniatură
tablou baile govora


Și la parc se lucra de zor în miercurea când am poposit în Govora
parc baile govora


cladire renovata baile govora


caine baile govora


alee baile govora


Până să apuci să debarci, îți reamintesc ce mi-a plăcut cel mai mult luna trecută, în Govora:

placuta strada t vladimirescu baile govora


Plăcuțele numerelor străzii din centru! Scriam atunci că sunt "stilizate în mod unicat, cu steagul României, stema Băilor Govora și drapelul UE. Ce înțeleg eu din asta? Că Govora țintește sus, în topul stațiunilor balneare din Europa, probabil. Îi doresc mult succes!"

Cu această ocazie, întăresc urarea: Mult succes, dragă Govora! Sper să ne reîntâlnim mai frumoși, cât mai curând!

..........................................................................................

Am redescoperit stațiunea în a doua zi din infotripul balnear "Să redescoperim România", grație celor de la Accent Travel & EventsTransilvania TravelParalela 45. În aceeași zi, am vizitat Mănăstirea Polovragi, monumentele de la Târgu Jiu, Mănăstirea Tismana și, pe înserat, am poposit la Băile Herculane.


__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi vreo poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI