Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 octombrie 2012

Bucuria de a fi... parc

parcul herastrau 2012
Dacă n-aș fi avut norocul să mă nasc ființă omenească, cred că nu m-ar fi deranjat prea tare dacă aș fi fost un... parc. Îmi închipui că aș fi dus o viață destul de bună. 

În fiecare zi, altcineva mi-ar fi făcut toaleta, măturându-mi aleile și golindu-mă de toate scamele din "păr". Aș fi fost foarte utilă, oferind umbră, o bancă pe care să-ți întinzi membrele obosite, apă de la cișmele și ți-aș fi făcut ziua mai frumoasă doar aruncându-ți sub nas straturi de flori. Și aș fi fost, cu siguranță, o vedetă. În fiecare zi, măcar cineva m-ar fi fotografiat și eu, bineînțeles, m-aș fi străduit să dau bine în poză, scoțând o creangă din cadru sau colorând mai intens frunzele din copaci. 

Iar dacă m-ar fi chemat Herăstrău și aș fi fost mai mare (în suprafață) ca Vaticanul (1,87   km²  față de doar 0,44), atunci sunt sigură că aș fi trăit pe picior mare! Da, sunt sigură!


Soarta, însă, a decis să fiu doar un om obișnuit, nu o celebritate la nivel național. E ok. M-am resemnat cu gândul la "calitățile" mele. 

Spre deosebire de Herăstrău, seara nu sunt singură și am mereu la îndemână o îmbrățișare caldă. Parcul, în schimb, este părăsit brusc spre orele târzii din noapte și unica sa prietenă rămâne luna, care e prea departe să-l țină la pieptul ei. Când vremea e nasoală, eu am unde să mă ascund, însă Herăstrăul trebuie să suporte fiecare lovitură și de puține ori scapă nevătămat, fără copaci în agonie și alei însângerate...

Joia trecută, pe 27 septembrie, mă plimbam (oare pentru a câta oară?) prin parcul Herăstrău. Și mă gândeam că, în cea mai mare parte a timpului, aș fi fost fericită dacă eram în locul lui. În afară de iarna când gerul m-ar fi amorțit și lacul (piesa mea de rezistență) ar fi fost, forțat, secat și excluzând timpul furtunilor răutăcioase, care m-ar fi lezat serios, aș fi dus o viață bună. Chiar și în anotimpul rece, m-aș fi trezit puțin din amorțeală când aș fi văzut copiii jucându-se prin zăpadă, le-aș fi auzit chiotele neprihănite și aș fi urmărit urcușul, în obrăjori, a roșeței caracteristice. 

Vara aș fi devenit locul preferat al bucureștenilor, unde toți ar fi dat năvală ca să scape de caniculă. Toamna, ar fi fost rândul romanticilor să-mi treacă pragul, căci le-aș fi așternut, la picioare, covoare întregi de frunze ruginii și foșnitoare, iar primăvara, când forțele mi-ar fi revenit, i-aș fi umplut pe toți orășenii de energie și aș fi dat startul la un nou început. Ce viață interesantă aș mai fi avut! 

veverita parcul herastrau vaporas lacul herastrau retro 2012 trandafir si frumoasa adormita herastrau statuie nud femeie parcul herastrau
statuia vulturul agresiv parcul herastrau rata parcul herastrau 2012 pe malul lacului herastrau 2012 parcul herastrau 2012
floricele albe herastrau biserica muzeul satului vedere din herastrau insula trandafirilor parcul herastrau 2012 lebede negre parcul herastrau 2012 lectura pe malul lacului herastrau panorama lac herastrau 2012

// Pentru a vizualiza fotografiile la dimensiunea originală, click pe una dintre ele și apoi folosește-te de săgeți pentru a naviga la următoarea //
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI

8 comentarii:

 1. Frumos scris Anda! Realizez acum ca n-am fost niciodata in Herastrau iarna, cand este zapada...cred ca este foarte interesant :). Frumoase poze, ca de obicei. Este intr-adevar un parc minunat, mare si destul de ingrijit.

  RăspundețiȘtergere
 2. daca stau bine si ma gandesc, cred ca nici eu nu m-am plimbat iarna prin Herastrau. Nu stiu cum de am ratat tocmai acest anotimp! Probabil m-am speriat de frigul pe care l-am prins pe 1 Decembrie 2009 (http://hai-la-bord.blogspot.ro/2010/08/remember-1-decembrie-2009.html), cand inca nu ninsese, dar gerul facea legea... Brrrr... Iarna asta trebuie sa ma incumet sa fac o noua sesiune foto prin cel mai mare parc al Bucurestiului.

  RăspundețiȘtergere
 3. da, in ziua de azi e frumos sa fii parc de Bucuresti. dar acum vreo 4, 5 ani...nu prea. imi place cum scrii, cred, ca abia te-am descoperit :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Depinde si ce parc esti. Daca esti o vedeta nationala si autoritatile au grija de tine, chiar e fain sa fii parc "capitalist". Altfel, si azi, din pacate, sunt parcuri care-s in suferinta...

  Mersi pentru compliment si te mai astept la bord, oricand. Poate mai descoperi si alte povesti care sa-ti placa;)

  RăspundețiȘtergere
 5. daca stau bine si ma gandesc, cred ca nici eu nu m-am plimbat iarna prin Herastrau. Nu stiu cum de am ratat tocmai acest anotimp! Probabil m-am speriat de frigul pe care l-am prins pe 1 Decembrie 2009 (http://hai-la-bord.blogspot.ro/2010/08/remember-1-decembrie-2009.html), cand inca nu ninsese, dar gerul facea legea... Brrrr... Iarna asta trebuie sa ma incumet sa fac o noua sesiune foto prin cel mai mare parc al Bucurestiului.

  Multzam pentru complimente;)

  RăspundețiȘtergere
 6. Frumos scris Anda! Realizez acum ca n-am fost niciodata in Herastrau iarna, cand este zapada...cred ca este foarte interesant :). Frumoase poze, ca de obicei. Este intr-adevar un parc minunat, mare si destul de ingrijit.

  RăspundețiȘtergere