Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 11 octombrie 2012

Eu fac cat 5 aparate de aer conditionat. Ghici cine sunt!

În recenta mea plimbare prin Herăstrău, am avut plăcerea să descopăr o frumoasă campanie pentru promovarea unui ong. Se făcea că, agățate pe câțiva copaci, erau câteva cartoane care "strigau" mesaje inteligente. Atât de inspirată era comunicarea încât cuvintele ți se prindeau de memorie și nu mai voiau să plece de acolo. Practic, cartoanele reprezentau vocea copacilor din cel mai mare parc din București și, în sfârșit, glasul lor se făcea auzit!

Iată ce "scandau" arborii:

"Eu fac cât 5 aparate de aer condiționat"

eu fac cat 5 aparate de aer conditionat


"Eu rețin 20 kg de praf/an"

eu retin praf


"Am 2 tone. 1=carbonul pe care îl respiri" (scuzăm greșeala din original:D)

am 2 tone


...și cea-mai-cea, că tot e la modă: "Eu vara n-am dormit. Ți-am purificat aerul"

eu vara n-am dormit


V-am auzit, dragi copaci, și sper ca această nouă manevră de a capta atenția să aibă efectul dorit - să fiți lăsați în pace, ca să vă faceți treaba pe care o știți prea bine, aceea de a ne asigura VIAȚA pe acest pământ!

Asemenea lucruri tânjesc să găsesc în toate călătoriile mele. Lucruri unice, de-ale locului, care să-mi îmbogățească amintirile și să pot spune, la întoarcere, "uite ce chestie faină am văzut în...!"

Evident, pentru că mesajele m-au cucerit, am intrat pe site-ul notat sub fiecare mesaj. Am aflat că organizația care a venit cu această remarcabilă idee se numește "ViitorPlus", este non-profit și se implică în managementul capitalului natural, producţie şi consum durabil, educaţie pentru dezvoltare durabilă, buna guvernare. Ce bine ar fi ca lucrurile astea să se învețe la școală, chiar din primii ani! România ar fi, cu siguranță, mai curată, deci mai frumoasă.

Am aflat, de asemenea, că și copacii din Cișmigiu și Tineretului s-au "alăturat" acestei companii și scandează propriile mesaje, ca: "Eu dau oxigen cât pentru o familie de 4 persoane, în fiecare an" sau "Alergatul te face sănătos. Oxigenul te ține-n viață".

The next big thing în care s-au implicat este "Crosul Pădurii", care va avea loc pe 4 noiembrie, în Parcul Tineretului. Mai multe detalii, aici.

Mult spor le doresc! 
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi vreo poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI

4 comentarii:

 1. Interesanta campanie, ar fi bine sa fie si auzita...si cred ca ar trebui extinsa si prin padurile din Carpati :D.

  RăspundețiȘtergere
 2. Super initiativa, aflat acum cativa ani de cei de la Viitor Plus, au proiecte faine. Vorba Larisei, ar trebui puse si prin păduri, poate, poate... sa credem in minuni :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim frumos Anda! Daca vrei sa vezi ce am realizat cu ajutorul acestei campanii, te invit cu drag la o suuuuper petrecere la plantari pe 18 noiembrie! Daca ai cum sa vii, da-ne un semn pe adoptauncopac@viitorplus.ro si hai cu noi:)! Teodora, coordonator proiect impaduriri Adopta un copac!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu mare placere, dragilor! Inspirata campanie.

   In acea duminica, o s-o fac pe ghidul prin Bucuresti, asa ca, din pacate, nu o sa pot participa. Dar poate vine altcineva de la bord, un/o calatoare fidel/a sau mai multi. Vorbim pe e-mail;)

   Ștergere