Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Curtea cu pisici

pisici paleologu 3A bucuresti
Cutreierând prin Bucureștiul ăsta mare, cu treabă sau nu, am nimerit și pe strada Paleologu, la numărul 3A, în zona Armenească, una din părțile vârstnice ale Capitalei, cu miros de vechi, case bătrâne și cu porți care, inevitabil, scârțâie. 

Aici se află o curte largă, ascunsă de o perdea de frunze grele, din care se deschid, în stânga și în dreapta, câteva uși. După cea mai îndepărtată dintre ele, se găsește un rai al cititorilor - un magazin ticsit de cărți, mai vechi sau mai proaspete, pe care degetele obosite de atâta răsfoit, de-abia așteaptă se le încerce într-o nouă lectură. Dar ca să ajungi să înhați un volum de pe rafturile aglomerate, trebuie să primești acordul stăpânilor din curte. E obligatoriu să te supui unui interogatoriu lung, care include mirosit și gudurat, musai mângâieri din partea ta, iar dacă vrei să cunoști rezultatul examinării, trebuie doar să le asculți mieunatul. 

Bun venit în curtea cu pisici!

Are Bucureștiul multe secrete și pe multe le-am descoperit din întâmplare, așa cum am pățit și acum. Făcusem o comandă la "Târgul Cărții" și venisem aici ca s-o onorez, dar nu m-aș fi așteptat să am o primire așa de călduroasă de la două pufoase. Sunt grăsane, foarte păroase, cu niște ochi minunați și cu două cozi care seamănă mai degrabă cu niște șaluri scumpe și moi. 

pisici paleologu 3A bucuresti

pisica paleologu 3A bucuresti

pisica paleologu 3A bucuresti

pisica paleologu 3A bucuresti


Au năvălit spre picioarele mele imediat cum am deschis poarta și eu nu m-am putut abține să nu le dezmierd. Mi-au lăsat ca amintire multe fire palide, dar extrem de vizibile pe pantalonii albaștri pe care îi purtam, însă au fost atât de simpatice încât am promis că o să ne mai întâlnim.

pisica paleologu 3A bucuresti

pisica paleologu 3A bucuresti

pisica paleologu 3A bucuresti

pisica paleologu 3A bucuresti

pisica paleologu 3A bucuresti


Dacă iubești și tu felinele domestice și vrei să descoperi o bucată frumoasă de Capitală, în care găsești curți desprinse din poveștile secolului trecut și puțini câini maidanezi , atunci notează-ți această adresă: Paleologu 3A. Cel mai simplu, ajungi aici de la Universitate mergând spre Piața Rosetti, apoi la următoarea intersecție mare, de lângă Bursa de Valori, faci dreapta. Când te vei intersecta cu Moșilor, mergi tot înainte și a doua poartă pe stânga este cea pe a cărei clanță trebuie să apeși. Apoi, totul depinde de tine;)

curte paleologu 3A bucuresti

curte paleologu 3A bucuresti

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI