Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 14 octombrie 2012

Cand dragostea poarta paslari si te face sa razi cu lacrimi

cand-dragostea-poarta-paslari afis
Pentru un turist împătimit, călătoria nu ține cont de formele standard, iar imaginația este cel mai ieftin mijloc de transport.

Sâmbătă seară, pentru o pereche de ore, 2012 a devenit o amintire din viitor. Ne-am teleportat în mijlocul unei intrigi delicioase de prin 1600 și ceva, însiropată cu iubiri imposibile, asezonată cu replici savuroase și servită, din abundență, cu umor inteligent.

Premierea commediei dell'arte "Când dragostea poartă pâslari" a umplut până la refuz Sala Mare a Teatrului Masca, din București.

Să navighezi din Capitală până-n Veneția, într-o clipită, e mare lucru! Așa s-a născut o nouă poveste frumoasă despre România și actorii săi, o călătorie pe un meleag al pasiunilor, devorat de pe locurile 12 și 13, din rândul BC1.

Să se ridice cortina!


Când doi moșnegi putrezi (la corp, dar mai ales la portofel) o iau razna din cauza iubirii clocotitoare pentru două tinere, este lesne de anticipat ce urmează: strategii de "agățat" cât mai ingenioase și deghizări, dar, inevitabil, și dezamăgiri.

Povestea, însă, nu este atât de simplă. Ba, chiar e foarte complicată. Culmea, babacii sunt îndrăgostiți fiecare de odrasla celuilalt! Deja devine palpitant, nu?

cand dragostea poarta paslari premiera


Ei bine, ițele poveștii se încurcă și mai mult când domnișoarele suspină după iubiri interzise, la care visează de la fereastra balcoanelor unde sunt "prizoniere", căci se știe: "ușa încuiată, onoarea nepătată". 

cand dragostea poarta paslari premiera


Iar dacă nu te-ai încurcat încă printre atâtea complicații, pregătește-te! Lucrurile devin și mai încâlcite, când servitorii personajelor principale au propriile patimi și aspirații și, "devotați" cum sunt stăpânilor lor, nu pot sta deoparte și încearcă (te las pe tine să vezi dacă reușesc) să rezolve toate problemele, ca toată lumea să fie mulțumită. Ăăăă... se înțelege. Mai ales servitorii să fie mulțumiți:D

cand dragostea poarta paslari premiera


Dacă nu iubești încă teatrul și nu obișnuiești să te cufunzi în magia lui, scânteia unui nou tabiet este această piesă. Grăbește-te să prinzi un loc! Comedia este pe gustul tuturor... 

Următoarea reprezentanție la care poți participa va avea loc vineri, 26 octombrie, de la ora 19, în cartierul Militari, pe Bulevardul Uverturii nr. 70-72. O călătorie până-n Veneția costă 20 sau 25 de lei, plus biletul de tramvai/autobuz/metrou până la Teatrul Masca:D

cand dragostea poarta paslari premiera


Și după ce piesa o să topească și cea mai rece inimă și o să-l fac să râdă și pe cel mai ursuz român (nimeni nu poate rezista cântecului de final - "I like to move it, move it"), cadoul suprem pentru o seară de vis vine tocmai de la actori, care te vor aplauda pe tine, cel din public, care ai suspinat alături de personaje, ai trăit la intensitate maximă fiecare fior și moment de suspans, care nu te-ai reținut să-ți arăți aprecierea pe tot parcursul spectacolului. 

final premiera dragostea poarta paslari


În încheiere, îți ofer un pont: ai grijă ce răspunzi la întrebarea lui Cicognato, dacă să lase ușa deschisă sau nu. Vei vedea tu de ce. Și da, o bilă albă pentru interacțiunea cu publicul. Apropo, spre final, tot Cicognato e în căutarea unei noi iubiri, pe care speră s-o găsească printre doamnele spectatoare. Ehei, cât o să-ți mai placă această comedie!


DISTRIBUȚIA

Pantalone dei Bisognosi (o iubește pe Biancifiore) - Dora Iftode
Isabella (îl iubește pe Spingarda) - Alina Crăiță
Flaminio (fratele Isabellei) - Cristi Neacșu
Oliva (servitoarea Isabellei, lui Flaminio și a lui Pantalone) - Ana Sivu Daponte
Traccagnino (servitor) - Răzvan Teodorescu
Spingarda (soldatul) - Cosmin Crețu
Cicognato Becchettone (o iubește pe Isabella) - Anamaria Pîslaru
Biancifiore (îl iubește pe Flaminio) - Emilia Manea
Capestro (servitor)- Eugen Fetescu
Francheschina (servitoarea Biancifiorei și a lui Cicognato) - Ioana Rufu


REALIZATORI

Regie şi Scenariu - Michele Modesto Casarin
Asistent de Regie - Manuela Massimi
Muzica – Gabriel Basarabescu
Costume - Licia Lucchese
Scenenografie şi măşti - Stefano Perocco di Meduna
Lupte scenice - Ioan Albu
Canto - Haricleea Badescu
Croitorie - Sonia Marianni, Caterina Volpato
Păpuşi - Laura Dumitraşcu - Duică


Credit foto: 1, 2-3-4-6, 5 - arhiva personală, cu telefonul mobil (scuze pentru calitate)
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te pe Facebook. Sau asigura-te ca nu ratezi vreo poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI