Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 24 octombrie 2012

Probably, the best city in the world! (guest-post)

Brașov, firește :) 

Pentru că este orașul meu preferat și, când vreau să-mi reîncarc bateriile, este singurul loc în care fac asta. 

Pentru că îmi place în mod special să-l vizitez vara, într-o sâmbătă sau duminică, cu cer senin și soare, când cartierele vechi dorm și e liniște pe străzi. Îmi plac și zilele în care e târg și forfota politicoasă a oamenilor.

piata sfatului brasov

Este un oraș pe care îl admiri la fiecare pas - detalii frumoase, detalii haioase, detalii artistice:

trubaduri brasov


Cel mai mult, m-au fascinat dintotdeauna, în Brașov, străduțele și intrândurile. Numai Strada Sforii am fotografiat-o de o sută de ori!

strada sforii brasov


Casele și porțile Brașovului 

Aproape fiecare clădire are ceva frumos de arătat, arhitectura este superbă, sunt diferite, iar în cazul unora se vede cât sunt de îndrăgite de locatari, pentru că sunt mai dichisite.

Un alt lucru care îmi place este că unii au șansa să stea "în coasta dealului", lângă pădure...

strada in panta brasov


...și dânsa, la un geam:

pisica pervaz brasov


"Blocul" meu preferat, ca în Italia:

bloc deosebit brasov


Detaliu:

felinar brasov


Țin minte când am fost în Irlanda, la Dublin, că locuitorii de acolo se lăudau cu ușile caselor, care erau deosebite, multe erau noi, în culori proaspete și, în general, cu clanțe aurite. În Brașov, ușile și porțile sunt "de colecție" și cele mai multe sunt recondiționate, ceea ce denotă mândria locatarilor.

poarta numarul 5 brasov

poarta numarul 83 brasov

poarta iarna brasov


Magazinul meu preferat de antichități

E un magazin mic chiar lângă Piața Sfatului, la care îmi place să mă duc, deși n-are firmă la intrare:

magazin antichitati brasov


antichitati brasov


antichitati brasov


Și dacă tot suntem la capitolul de lucruri frumoase pentru casă, am vazut și la Muzeul de Etnografie câteva:

obiecte muzeu etnografie brasov


My favourite church 

În Brașov, TOATE bisericile sunt frumoase, atât cele ortodoxe, cât și cele catolice. Și fiecare merită vizitată și admirată. Sufletește, sunt atașată de Biserica Adormirea Maicii Domnului, din Piața Sfatului, la care mă duc de fiecare dată.

biserica adormirea maicii domnului brasov


Iarna în Brașov 

Este serioasă! Un bucureștean trebuie să-și schimbe viziunea despre ce înseamnă încălțăminte și îmbrăcăminte de iarnă :))

piata sfatului iarna


craciun la geam brasov


Cu toate acestea, orașul este vesel...

curtea lui mamicule brasov


...împodobit de sărbătoare în preajma Crăciunului și oricând poți intra într-o cafenea sau într-un restaurant, de unde să privești, pe geam, afară, cu o ceașcă de cafea sau ceai în față.

vedere de la cafe 13 brasov
sursa


Și, la sfârșit, un secret. Dacă vreți "adrenalină", încercați să urcați cu mașina (recomandat cu mașinuță!) pe străduțele de la periferia Brașovului vechi, acelea care urcă pe dealurile înconjurătoare (de exemplu, strada Curcanilor de pe Tâmpa). Multe sunt cu sens unic și, dacă nu le cunoști, te obligă să urci tot mai sus, până ajungi lângă pădure, iar dacă te uiți în jos, te apucă amețeala! Nu că ai fi la o mare altitudine, dar trebuie să o iei, acum, la vale cu... mașina! Și te rogi să nu vină cineva din sens invers!!!

strada in panta brasov

..........................................................................

Acest articol este un guest-post, un follow-up la city-break-ul în Brașov. Am rugat-o pe Coco, o călătoare fidelă la bordul celor mai frumoase povești despre România, să ne împărtășească modul în care vede ea Brașovul și ce iubește cel mai mult la acest oraș. Îi mulțumesc încă o dată pentru că a acceptat invitația și sper că orașul de sub Tâmpa vă este și mai drag, după ce ați parcurs acest articol. 

Titlul face referire la umbrelele branduite de Carslberg, care odată populau Strada Republicii și Piața Sfatului. Mai nou, Ursusul a preluat ștafeta de a lăuda Brașovul și-l numește "Regele orașelor din România".

Text și foto: Cristina Vasc. Editor text și autor foto nr. 22: Anda Stănciulescu. 

5 comentarii:

 1. Sunt cu totul de acord! Brasovul, the best city in the world, si-ti ofera imprejurimi care merita vizitate, iar orasul are un farmec aparte in fiecare sezon.

  RăspundețiȘtergere
 2. Like;) Deci, suntem deja 3 fete care iubesc Brasovul. Ni se alatura si altcineva?:P

  RăspundețiȘtergere
 3. Brasovul este frumos in orice anotimp! Il ador, se stie :))!!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Am vizitat Brasovul de doua ori pana acum, mi-a placut foarte mult si mi-am propus sa mai revin. Vazand pozele de mai sus imi dau seama ca sunt inca multe locuri interesante de vazut in acest oras, deci iata un motiv in plus sa-l revad !

  RăspundețiȘtergere
 5. eu nici nu mai tin minte de cate ori l-am vizitat, dar mereu ma surprinde si, de fiecare data, plec cu gandul ca inca mai am locuri de vizitat, de savurat, de pozat. Sper sa te intorci cat mai repede in orasul de sub Tampa si sa vezi toate locurile interesante care ti-au facut cu ochiul;)

  RăspundețiȘtergere