Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 30 august 2012

DJ 750 C: "O sa te fac sa iubesti Romania!"

Pe drumul județean 750 C, care pornește din Teiuș și se întinde până aproape de Cheile Râmețului, trebuie să treci măcar o dată-n viață, dacă ești român. Șoseaua foarte îngustă se curbează de multe ori, strigând după fiecare cotitură de prea multă frumusețe. Dacă în primii kilometri nu l-ai deosebi față de alte drumuri din țară care traversează tărâmuri rurale, când ajunge în împărăția Munților Trascău, 750 C devine o cale sigură spre atingerea fericirii. Căci el se strecoară printre pitorești case de vacanță, cuibărite la poalele unor stânci impresionante care, pe cât de amenințătoare par, pe atât de fermecătoare sunt! Ajuns într-un asemenea peisaj, ai putea să fii nefericit?

casuta muntii trascaului


casuta muntii trascaului

drumul spre cheile rametului

drumul spre cheile rametului


drumul spre cheile rametului

flori albe langa cheile rametului

Cu fiecare km parcurs, îți vei da seama cât de frumoasă este, de fapt, țara în care trăim. Și dacă pui la socoteală și starea excelentă a asfaltului, vei putea spune cu mâna pe inimă: "Da. Iubesc România!

Pentru un plus de savoare, DJ 750 C îi predă ștafeta, cu 4 km înainte de intrarea în Cheile Râmețului, unui drum forestier. Deși nu mai beneficiază de "ajutorul" asfaltului, această cărare prin munte se ridică la același nivel, dacă nu chiar îl depășește pe drumul județean. Calitatea carosabilului este încă bună, iar lipsa asfaltului aduce un plus de expresivitate peisajului din Munții Trascău.

spre cheile rametului

peisaj muntii trascaului

casuta de vacanta langa cheile rametului

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI

Un comentariu: