Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 17 august 2012

ALO? Sunt eu, Viaductul

Salut!

Am un nume destul de comun, dar sper să mă ții minte. Sunt VIADUCTUL. Nu sunt foarte cunoscut și, de aceea, profit de ocazia oferită de Anda și Ionuț, ca să mă prezint și să facem cunoștință. Am speranța că, dacă-ți va plăcea de mine, ne vom întâlni și-n realitate. Eu nu plec niciodată nicăieri, așa că te aștept...

viaduct dobrogea

Locuiesc în Dobrogea și menirea mea pe acest pământ este să facilitez accesul pe calea ferată, între Medgidia și Tulcea. Nu am mult de lucru, căci mă străbat doar 8 trenuri (4 Regio, 4 InterRegio) - 4 dus, 4 retur. Rezist ușor, că-s trainic, nu-ți face griji pentru mine. 

Presupun că-s destul de arătos, dacă Anda și Ionuț au bătut cale de 3,5 km pe un drum infect, până la mine. Nu cred că riscau să-și strice mașina, dacă nu considerau că merit să fiu tras într-o poză. Mi-au spus că m-au zărit de undeva de sus, de pe DJ 222, venind dinspre Mihail Kogălniceanu, și le-am atras, instantaneu, atenția. 

Și-au dat seama rapid cum să ajungă la mine (sunt "copii" deștepți, îi știi și tu), când, cu 100 m înainte de indicatorul spre Peștera Sfântului Ioan Casian (wow, ce aventură au avut acolo!), am virat la dreapta, pe DC 81, spre Gura Dobrogei. Ăsta e un sat uitat de lume, cu doar câteva case și o biserică ortodoxă, "aruncat" în mijlocul pustietății, în inima unui câmp. Dacă ești curios și te ține mașina, de la mine poți continua drumul până ajungi în așezare.

Ca să înțelegi de ce nu-s atât de celebru pe cât aș merita (nu sunt modest deloc), iată cum arată (într-o zonă bună) drumul până la mine:

drumul spre gura dobrogei

De speriat, nu-i așa? 

Promit că, dacă te chinui și ajungi la mine, o să te încânt și, poate, nu o să mă uiți niciodată. Chiar și privit din satelit arăt bine (ți-am zis, modestia nu se numără printre calitățile mele): umbra mea se răsfrânge pe valea pe care am "încălecat-o" cu cele "4 picioare" viguroase, de care-s tare mândru!

viaduct cfr dobrogea vedere din satelit
uite dovada, așa cum e surprinsă prin Google Earth

Așa că...

ÎȚI PLACE DE MINE?

Cu drag,

VIADUCTUL
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI

9 comentarii:

 1. frumos...cred ca merita vazut, pacat ca nu se poate circula decent pana acolo...

  RăspundețiȘtergere
 2. noua ne-a placut foarte mult si, desi intentionam la un moment dat sa ne intoarcem (coboram o panta plina de grohotis), am rezistat. Si nu ne-a parut rau. In realitate arata chiar mai bine ca-n poza.

  RăspundețiȘtergere
 3. Hehehe..foarte frumos si totodata amuzant scris! Mi-a placut. Incantata de cunostinta dl-e Viaduct :))!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ne bucuram ca ti-a placut. Ne-a transmis ca si el e incantat de cunostinta cu doamna Tais;). De fapt, a zis chiar asa: "Je suis enchanté"

  RăspundețiȘtergere
 5. :) Hai ca povestea domnului Viaduct m-a amuzat cum a fost spusa:D Stiti cum e, lucrurile frumoase sunt ascunse, nu pot fi vazute chiar de oricine, trebuie sa strabati drum greu sa dai de ele, dar si cand le gasesti...

  RăspundețiȘtergere
 6. Bine zici. Ascuns, dar tare frumos. Si a meritat drumul greu pana la dansul. Apropo, se bucura ca ti-a placut povestea lui si iti multumeste pentru apreciere

  RăspundețiȘtergere
 7. ... sper ca n-ati ratat pestera La Adam (situata chiar in carstul de peste drum de viaduct) si pestera Liliecilor (putin mai in fata, langa schit). Sau asta urmeaza intr-un alt articol?

  RăspundețiȘtergere
 8. Stiam de ele si de zona aceea unde merita sa mai zabovim - Rezervatia Gura Dobrogei. Erau si destule masini parcate, asa ca era evident ca e ceva acolo. Dar n-am mai avut timp atunci sa exploram mai mult. Am vrut sa vedem viaductul (chiar intentionam sa renuntam la idee, desi ne plac aceste constructii) si s-o intindem spre Bucuresti. Trebuie sa revenim, asta e clar.

  Multzam de ponturi

  RăspundețiȘtergere
 9. Dobrogea e unul dintre cele mai frumoase ținuturi ale tarii!
  Asa ca nu merita sa fie condusa in actualul sistem administrativ.
  Singura soluție pentru prosperitatea Dobrogei este autonomia. Aceasta regiune are potentialul economic sa devina Elvetia Orientului, si asta ii doresc.
  Am inițiat "Acțiunea pentru Autonomia Dobrogei" si sper ca in 10 ani acest lucru sa se realizeze si, poate, în 20 de ani, Dobrogea sa devina independenta,de ce nu?

  RăspundețiȘtergere