Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 27 iulie 2012

Picnic pe Valea Garcinului

Este încă vară și românii sunt fanii numărul 1 ai grătarului. Ne place foarte tare să auzim cum sfârâie carnea, adorăm să facem focul, să ne întindem pe iarbă și să privim spre cer, acompaniați de susurul necontenit al unui pârâu care se zvârcolește în apropiere... De aceea, îți mai recomandăm un loc fain unde să evadezi din oraș și să te bucuri de natură, cu responsabilitate: Valea Gârcinului.

peisaj valea garcinului
sursa foto

Asta e o vale lungă cam de 5 km, unde numai dacă nu vrei, nu vei găsi un loc drăguț de picnic, chiar și în cele mai aglomerate zile. Poți alege pajiști verzi, unde te poți întâlni cu vreo văcuță, poienițe mici înconjurate de brazi sau chiar poți campa la câțiva metri de Gârcin, râul care dă numele acestei văi. 


cabana valea garcinului

Deși pare cadrul perfect pentru o ieșire în aer liber (chiar este!), nu-i putem ignora și defectele, care-s două la număr:
  1. Localizarea (într-o zonă populată preponderent de rromi)
  2. Terenul (nu poți sta chiar la marginea râului, căci acesta își face loc printre maluri înalte. Poți ajunge la el, dar nu prea ai loc să stai fix lângă)
rau valea garcinului
sursa foto

Trecând peste aceste dezavantaje (le poți ignora, dacă vrei să te bucuri de timpul liber), zona este foarte frumoasă și, drept urmare, am explorat-o în repetate rânduri. Ultima dată când am poposit aici nu ne-a plăcut că o porțiune extinsă din pădure fusese defrișată, așa că te sfătuim să vii cât de curând pe la Gârcin, că nu se știe cât timp (din păcate) te mai poți bucura de ea la adevăratul său potențial.

foc pe valea garcinului

caine valea garcinului
evident, nici aici nu vei scăpa de alți carnivori:D

atv pe valea garcinului

Dar tot vorbim și vorbim fără să-ți spunem cum ajungi aici:D 

Așadar, Valea se află la poalele masivului Piatra Mare și este accesibilă cu aproape orice tip de mașină (este străbătută de un drum forestier în stare bună). Poți ajunge foarte ușor din Săcele, mai exact de pe DN 1A se face o stradă la dreapta (dacă vii dinspre Brașov), pe care o poți recunoaște ușor după nume (strada Gârcinului). Ca să te orientezi mai ușor, trebuie să cotești chiar înainte de marea curbă care străbate o vale (peste care trece un pod) spre cartierul de rromi al orașului (valea e foarte mare, o observi imediat). În primul kilometru vei trece pe lângă casele localnicilor, ca imediat apoi să te ia în primire natura, fascinându-te. 

con valea garcinului

Acestea fiind zise, îți urăm petrecere frumoasă pe Valea Gârcinului!

copac foarte inalt si traznit valea garcinului
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI