Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 14 iulie 2012

Parcul Carol: Si eu i-am venit de hac caniculei!

Bucureștiul ăsta e prea mare și prea canicular, ca să-l răcorească doar un parc. Păi, se putea ca numai Cișmigiul să se achite de această datorie? Nu. Mai trebuia să-l ajute cineva. Și cine era în măsură să se alieze cu parcul englezesc? O grădină publică regală. Câte d'astea cunoaștem noi în Capitală? Doar una. Parcul Carol. Un veritabil luptător contra îngrozitoarei călduri, poate chiar mai înzestrat decât Cișmigiul. Pentru că are un lac mai baban:D

peisaj parcul carol iulie 2012


Ieri (13 iulie 2012), deși era vineri, Parcul Carol era mai nepopular decât Cișmigiul într-o zi de joi. Probabil, pentru că nu e situat așa de bine ca fratele său într-ale răcoririi. Nu e chiar în "buricul târgului", deși Piața Unirii și fosta Casă a Poporului sunt doar la 5-10 minute distanță. Nu e așezat pe lângă zonele unde se plimbă turiștii și, de aceea, probabil, este și mai puțin cunoscut, deși, cred eu (n.r. Anda, Ionuț e încă fan Cișmigiu și Herăstrău), ar putea fi considerat chiar mai frumos decât Cișmigiul - parcul de referință al Bucureștiului. 

Eu nu puteam să-l ratez. E parcul meu preferat din Capitală! Și presimțeam că o să se descurce mai bine să mă protejeze de căldură decât Cișmigiul. Și nu m-am înșelat! Era puțină lume care să profite, alături de mine, de bunătățile oferite de parc. Poate și pentru că lacul era deja murdar (nu i-a împiedicat, însă, pe unii, să se scalde-n el), câteva bănci fuseseră lezate (le lipsea ba spătarul, ba altceva), iar rozele erau lăsate să se ofilească. Ca să alin puțin suferința trandafirilor, i-am distribuit în rolul principal, în două fotografii. Iată-le:

trandafir roz parc carol

trandafir roz parc carol

Apoi, am închis ochii în fața acestor defecte, și m-am hotărât să mă bucur de natură și de răcoarea divină pe care o împrăștia. Până la urmă, oricât de neglijat pare la prima vedere, Carol are mereu ceva care mă farmecă. E frumos oricând, chiar dacă nu se ocupă cineva cum trebuie de cosmetizarea lui!

Și își face foarte bine treaba pe caniculă! Mulțumesc, Carol!:)

vedere de la grota parcul carol

statuie si trunchi intortocheat parcul carol
Unul din "Giganți". Oare ei cum or fi suportat căldura?
pom cu florii rosii parcul carol

podet parcul carol iulie 2012

plimbare parcul carol

pisica parcul carol
Nu numai eu căutam să mă refugiez de căldură:D
pisica parcul carol

pe malul lacului carol iulie 2012

patrate parcul carol iulie 2012

corcoduse parcul carol
Carol avea un as în mânecă, în detrimentul Cișmigiului: corcodușeee!!!
Mai multe despre Parcul Carol găsești AICI
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI