Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 26 iulie 2012

Majorat in 3. In Busteni, Brasov si pe Tampa

Acum câțiva anișori, am ajuns și eu la borna de 18 ani. Nu m-am grăbit să cresc (și acum mă simt uneori un copil - ceea ce e bine, zic eu), dar ziua aceea de 24 februarie trebuia să fie sărbătorită cum se cuvine. Și cum deja știi că nu-mi prea place să stau pe acasă (aș pleca mereu într-o nouă expediție:D), nu se putea ca majoratul să-l petrec închisă undeva. Deși m-am născut la finalul iernii și ieșirile în aer liber nu-s neapărat plăcute...

Așadar, alături de doi prieteni buni (Ionuț - îl știi deja și Sorina), am plecat spre.... DISTRACȚIE!!!

sorina anda ionut majorat tampa
3some pe Tâmpa:D

Prima oprire: BUȘTENI

primaria busteni si bucegii februarie

hotel silva si bucegii februarie

...unde nu am zăbovit prea mult, căci socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg! Intenționam să urcăm cu telecabina, la Babele, dar EVIDENT... nu funcționa. Așa că... SCHIMBARE DE PLANURI.

Ne-am urcat în primul tren care pleca spre Brașov (RapidMotor atunci - InterCity acum), fără să fii apucat să ne procurăm bilete. Ionuț a negociat cu măiestrie și ne-am scos cu 20 lei/3 persoane, băgați bine în buzunarul controlorului.

BRAȘOV

Când am coborât în orașul de sub Tâmpa, soarele strălucea puternic și vremea era absolut superbă. Ziceai că-i primăvară deja!

statuie honterus brasov

strada pavata brasov

Ne-am fâțâit prin centru (Piața Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii), apoi ne-am îndreptat spre telecabina care urcă pe Tâmpa și... BUCURIE MARE... FUNCȚIONA!!!

LA 960 M

Sus, pe culmea care veghează asupra Brașovului, era destulă gheață și vânt aprig. Am făcut puțină echilibristică până am ajuns la terasa-belvedere, dar a meritat suspansul. Priveliștea era (sunt sigură că și acum este la fel) extraordinară. Acoperișurile caselor vechi încercau să se încălzească sub razele soarelui care iarna nu încinge destul... Străduțele înguste se strecurau cu iscusință prin labirintul orașului... Atunci mi-am dat seama că mi-am găsit cel mai bun loc unde să-mi petrec majoratul!

panorama brasov de pe tampa

centru brasov vedere de pe tampa

După ce am savurat din plin istoria care se întindea sub noi, am coborât la pizzeria "DaVinci" (strada Appolonia Hirscher), unde ne-am apucat de savurat altceva: niște pizze maaari și super-gustoase. Aici am încercat pentru prima dată caperele. Nu mi-au plăcut (sunt sărate și amare în același timp), așa că i le-am pasat imediat lui Ionuț, care era foarte fericit să le consume. M-am bucurat că i-am făcut și eu un cadou:D

A fost o zi pe cinste, plină de râsete, filmulețe amuzante (astea rămân private:D) și amintiri de neînlocuit. Am fost alături de singurii oameni cu care aș fi vrut să fiu în acele momente, când "maturitatea bătea la ușă". Și, în același timp, am bifat o nouă călătorie în afara Bucureștiului.

grota tampa

antena tampa

litere brasov tampa

te iubesc pe cosul de gunoi
pentru unii, exprimarea iubirii nu are limite:D
P.S. Sunt curioasă, așa că aștept să-mi împărtășești experiența majoratului tău sau să-mi spui cum ți-ai fi dorit să fie. Sau ce ai de gând să faci în "ziua cea mare", dacă încă mai "copilărești". Haide cu amintirile!

anda pe tampa majorat
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI

4 comentarii:

 1. Frumos majorat ai avut! Fascinant Brasovul.Frumoase amintiri, multumim ca le impartasesti si cu noi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Tocmai gasisem pozele de atunci si m-am gandit ca e o idee buna sa va spun si voua ce zi minunata am avut atunci. Si poate e o alternativa pentru majoratele "clasice". Poate dau idei celor care urmeaza sa faca 18 ani si vor sa petreaca intr-un mod mai deosebit.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai petrecut un majorat super! Ce frumos se vede Brasovul de pe Tampa. Ia sa mai urc si eu data viitoare cand ajung la Brasov (la iarna hihihi abia astept)! E un oras minunat, deci ati ales un loc perfect.
  Cat despre majoratul meu....ohohooooo,cat timp a trecut de atunci...aveam parul blond :)) si l-am petrecut cu o mana de prieteni buni, la vremea aceea, undeva langa Bucuresti. A fost fain, a ramas o amintire placuta!

  RăspundețiȘtergere
 4. Brasovul a fost o alegere inspirata, intr-adevar, desi nu era planificat. Trebuie neaparat sa mergi. Iarna arata si mai fain! Multzam pentru confidenta;)

  RăspundețiȘtergere