Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 11 iulie 2012

Loc fain de picnic, in Harghita

poienita harghita
Turismul nu înseamnă doar vizitarea castelelor celebre, sejururi pe plaje însorite (cu all-inclusive), ședințe de spa sau escaladarea celor mai înalte piscuri montane. Uneori, turismul e mult mai simplu și, poate, mult mai plăcut. Uneori, ești turist doar admirând un fir de iarbă care crește departe de casă, gustând o apă de izvor sau întinzându-te pe o pajiște, urmărind jocul norilor...

Pe 3 iunie 2012, ne-am permis luxul de a pierde vremea. Nu aveam masă, scaune sau grătar, dar am încropit un picnic, așezându-ne pe iarbă și mâncând dintr-o conservă. Peisajul era atât de răpitor, încât nu puteam trece pe lângă el fără să-l savurăm din plin. 


Unde am găsit acest loc care ne-a fascinat imediat? În județul Harghita, pe DJ 138 A, la aproximativ 1 km de la intrarea de pe DN 13 A, în direcția Băile Harghita. Amplasamentul exact îl găsești în secțiunea "Locația", de la finalul articolului. 

picnic harghita vedere din satelit

Zona era deja ocupată de câțiva iubitori de aer curat. Vremea era caldă, dar încă nu caniculară (eram, totuși, la circa 20 km de un pol al frigului - Miercurea Ciuc). Cerul era aproape senin, doar câțiva nori animau văzduhul. Iar peisajul era...divin! Încântare la superlativ!

O poieniță plină cu floricele era înconjurată de brazi pitici sau mai mărișori, un pic mai încolo, un izvor susura liniștit și ne-a răcorit gâtlejurile, o căsuță era pitită în pădurea răcoroasă. 

Dacă încă n-ai zbughit-o spre acest loc minunat, haide să ne bucurăm împreună de el, prin intermediul imaginilor pe care le-am păstrat ca amintire. Savurare plăcută!

poienita harghita

poienita harghita

picnic harghita 2012

izvor picnic harghita

floricele albastre harghita

detaliu ace brad harghita

ciuperca harghita

casuta de lemn harghita

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI

4 comentarii:

 1. Bogdan Munteanu12 iulie 2012, 13:20

  Jud. Harghita, 'polul frigului' este o destinaţie ideală pentru verile caniculare... Păcat că nu multă lume - în afara unora foarte umblaţi şi desdchişi la minte ca voi - îşi dă seama de acest lucru.

  RăspundețiȘtergere
 2. Salutare Bogdan!

  Ai mare dreptate. In dimineata aceea, chiar ne-am pus gecile pe noi! Era o racoare absolut divina, dupa ce fusesem obisnuiti cu infernala caldura din Bucuresti.

  P.S. Multumim pentru compliment;)

  RăspundețiȘtergere
 3. si ar mai ceva.. din pacate, multi semeni de-i nostri nu inteleg ca prin a iesi in natura, nu inseamna sa-ti lasi "amprentele" (peturi, scrijelit de copaci, etc.) acolo..

  RăspundețiȘtergere