Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 13 iulie 2012

Lacul Oasa e si la metrou, nu doar pe Transalpina

lacul oasa aurel vlaicu volksbank

După cum se poate observa în fotografia de mai sus, oamenii ăștia sunt perfect uscați, deși par că tocmai au ieșit din lacul care se întinde pe tot peronul stației de metrou "Aurel Vlaicu". Nu e un fenomen inexplicabil sau vreo magie, ci efectul unei imagini 3D. 

O idee, zicem noi, foarte reușită și binevenită pentru cei care n-au posibilitatea să evadeze din București și care își mai vin în fire (după ce suportă îngrozitoarea caniculă) savurând răcoarea din subteran, și de acum, și pe cea de pe malul lacului Oașa.

Ce e așa deosebit la această baltă? Păi, mai nimic, dacă nu ne gândim la context. Unde e așezată această băltoacă mare? La metrou. Da. Mai nou. Dar, în realitate, ea se află pe cea mai înaltă șosea din România - Transalpina (DN 67C). Eh, parcă deja devine interesant, nu-i așa?  

Barajul (înalt de 91 m) care a format acest lac a intrat în funcțiune în 1979 și e cocoțat la 1255 m. Îți dai seama ce plăcut e acum, acolo?:) Lacul de acumulare are 441 ha și poate ține 136 mil. mc de apă. Iar dacă nu ai cum să ajungi în creierii munților, ai acum posibilitatea (mulțumiri Volksbank) să vizitezi lacul Oașa doar achitând costul unei călătorii cu metroul (3 ron). Parcă Bucureștiul a devenit mai atrăgător!

Uite cum s-a produs minunea de a aduce Lacul Oașa în București:


Vezi AICI o altă imagine 3D din București - o groapă în asfalt

Vezi AICI cum arăta o porțiune din Lacul Oașa, în 2007, și alte imagini de pe Transalpina 

sursă foto/video: IqAds
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI