Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 13 iulie 2012

Cismigiu: I-am venit de hac caniculei!

pe malul lacului cismigiuPe 12 iulie 2012, în București, au fost "doar" 36 de grade la umbră. Așa că...oare de ce toți oamenii prinși în centrul capitalei se refugiaseră în Cișmigiu? Hmmm... un mister care trebuie rezolvat:D  I-a apucat, brusc, febra turistică și un parc englezesc era de neratat? Adevărul e că un grup de francezi a fost reperat exclamând "C'est un cascade!", când au ajuns în vârful movilei arhicunoscute. Altora, li s-o fii părut grădina zoologică prea departe (căci e în afara orașului), așa că au decis să se oprească aici, la cușca populată de păuni. În alții a dat iama dragostea și o bancă e mereu binevenită când ai poftă de țucat. 

Astea ar fi fost motivele perfecte pentru care ți-ai fi dorit să vii în Cișmigiu. Cel real nu a fost dorit de nimeni. Răspunsul parcului? "I-am venit de hac caniculei, așa că... hai pe la mine!" Și am venit.

fantana lac cismigiu

detaliu floare cismigiu

foisor cismigiu

palatul cretulescu cismigiu
Palatul Crețulescu (Kretzulescu), stil - Renaștere Franceză, arhitect - Petre Antonescu, azi - sediul UNESCO - CEPES (Centrul European de Învățământ Superior)

banca cismigiu

alee cismigiu

pajiste cismigiu iulie negresa cismigiu lebede cismigiu pasiune mare in cismigiu
paun alb cismigiu paun cismigiu paun cismigiu pene paun cismigiu
rate pe lac cismigiu restaurant monte carlo cismigiu rond cu flori rosii cismigiu plimbare in cismigiu
lebada alba cu apa cismigiu lebada neagra cismigiu lebada neagra intortocheata cismigiu rata pe lac cismigiu
la cetate cismigiu la cetate cismigiu lacul cismigiu alb negru vedere de pe podul cu nuc lebada alba cismigiu
iubire si lebada cismigiu izvorul sissi cismigiu la buturuga cismigiu la cetate cismigiu
cascada cismigiu cuplu romantic cismigiu detaliu cascada cismigiu iaz cascada cismigiu
barca cismigiu barca sub podul mare cismigiu caine lup ud in cismigiu cap lebada alba cismigiu
BONUS:

1. SCURT ISTORIC AL PARCULUI (așa cum poate fi citit la fața locului, pe plăcile informative):

Numele grădinii "Cișmigiu" se păstrează din vremea lui Alexandru Ipsilanti, domnul Țării Românești, care a comandat construirea a două cișmele, în zona mlăștinoasă pe care se află astăzi parcul.

Abia în timpul domniei lui Gheorghe Bibescu, zona a devenit grădină publică, fiind amenajată de celebrul arhitect peisagist vienez Carl Friederich Wilhelm Meyer.

Începând din 1910, arhitectul peisagist F. Rebhun a contribuit la actuala înfățișare a parcului, prin amenajarea parterului central ca un neîntrerupt covor de alei, prin completarea plantației  de tei cu elemente verticale, dar și prin finalizarea grădinii de trandafiri situată în partea de nord a parcului [n.r. la data la care postăm articolul, toți trandafirii erau ofiliți:( ]. 

O altă creație a lui Rebhun este Rondul Român, inaugurat în 1943, care adăpostește busturile cioplite în piatră ale marilor oameni de cultură: Mihai Eminescu, Alexandru Odobescu, Titu Maiorescu, I.L. Caragiale, George Coșbuc, Șt. O. Iosif, Ion Creangă, Al. Vlahuță, Duiliu Zamfirescu, B.P. Hașdeu, N. Bălcescu, V. Alecsandri

2. HARTA PARCULUI

harta parc cismigiu
// click pe imagine, pentru vizualizare în detaliu//

Legendă:

1. Loc de joacă
2. Sculptură/Statui 
3. Țarc pentru câini
4. Ceas Urban
5. Mese de șah
6. La Cetate
7. Debarcader
8. Statuie Bust
9. Arborele secular
10. Grădină/Amenajări
11. Păsări Exotice
12. -nu există-
13. Rondul Român
i. info point/Sediu Administrativ

3. PANORAMĂ LA CASCADĂ


panorama cascada cismigiu
// click pe imagine, pentru vizualizare mai aprofundată :D //
Dacă vrei să te mai răcorești puțin, uite cum arăta Cișmigiul, toamna trecută: CLICK
__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu, gratuit si rapid - vezi AICI

3 comentarii:

  1. Offf si eu care ma plimb pe strada cu pulover pe mine :))) Incep sa uit ce este aia vara cu adevarat! Frumoase poze ;)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne bucuram ca ti-au placut pozele si...nu dispera:D. Sincer, am vrea sa fim in locul tau acum. Vara nu trebuie sa fie cu grade multe in termometre, caci trebuie sa te poti bucura de ea, la maxim. Iar daca nu esti pe malul marii si esti blocat intr-un oras impanzit de betoane, e mai bine sa fii cu pulover, nu in maieu si cu apa mereu dupa tine;)

    RăspundețiȘtergere