Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 5 iunie 2012

Amintirea pufoasa din parcare si din Tirol

În călătoriile noastre încercăm să găsim un motiv de bucurie în orice lucru, indiferent de cât de nesemnificativ ar fi. Important este să fie de-al locului și să ne aducem aminte de el, cu mare plăcere.

Două astfel de cazuri sunt și cele de care îți vom povesti astăzi. Două ființe cu 4 picioare, blană și priviri dulci-amărui, care ne-au făcut excursia din week-end-ul care tocmai s-a încheiat mult mai frumoasă.


Pe cățel l-am întâlnit într-o parcare de pe DN 1, într-una din pădurile traversate de șosea, până-n Ploiești. Era amărât, evident din cauza foamei. Nu i-am rezistat ochișorilor plăpânzi, așa că i-am oferit bucăți din sandwichurile noastre. Nu o să-i uităm, probabil niciodată, recunoștința pe care i-am citit-o pe chip.

caine parcare dn 1


Nici pisicuța nu era mai veselă, dar nu din cauza foamei. Pe ea o deranja lipsa turiștilor. Fără ei, nu prea avea cine s-o alinte. Am cunoscut-o în Băile Harghita, care vara sunt aproape pustii, numai iarna fiind invadate de amatorii de sport. Dacă vrei să te bucuri și tu de blana sa pufoasă și torsul irezistibil, o poți găsi la pensiunea "Tirol", prima unitate de cazare de pe partea stângă, cum vii pe DJ 138 A.

pisica pensiune tirol baile harghita

pisica pensiune tirol baile harghita


Ambele suflete calde ne-au determinat să ne apropiem, mai mult, de locurile în care am poposit. Chiar dacă era o simplă parcare prăfuită și murdară, în care n-am stat decât câteva minute, faptul că l-am găsit pe cuțu', ne-a făcut să privim locul din altă perspectivă. Și pisicu' care tânjea după atenție, nu s-ar mai fi dat plecat din brațele noastre, așa că primul lucru de care ne vom aduce aminte când vom auzi de Băile Harghita, nu vor fi apele minerale sau iazul de decantare (vor urma detalii), ci pisica vărgată, cu mustăți lungi și mieunat "unguresc".

__________________________
Daca ti-e pofta de si mai multe povesti, imbarca-te cu noi, pe Facebook, in aventura calatoriilor prin Romania. Sau asigura-te ca nu ratezi nicio poveste. E simplu si rapid - vezi AICI